fbpx

Dans og hevn på kino

Radio Rjukan27. september 20184min
peppermint2_3597

Norsk film ruler på kino om dagen. Skjelvet, Månelyst i Flåklypa og Blindsone har fått tinndøler til å valfarte til Verdensteatret.To nye filmer er klar for premiere denne helgen, og en av deem er norsk.

Den andre premierefilmen fredag er om en mors hevn. Peppermint handler om Riley North som blir vitne til drap på sin familie og begir seg ut på en reise for å hevne de som tok alt fra henne. Når rettssystemet svikter tar hun saken i egne hender for å oppnå rettferdighet. Hevn eller en som tar saken i egne hender, en vigilante, er et svært populært tema for film, og tapper inn i sterke følelser, og når det er en kakaterskuespiller som selveste Jennifer Garner som spiller hovedrollen, kan man vente sterke følelser. Regi er ved Pierre Morel, som lagde den første Taken-filmen, samt From Paris with Love, og slik sett er kjent med hevn.

Trailer Pettermint: (Saken fortsetter nedenfor!)

Battle er altså tidenes første norske dansefilm! 
Amalie, spilt av Lisa Teige, jobber hardt for å passe inn i en verden der det gjelder å ha alt – utseende, penger og dansetalent. Men da faren går konkurs raser livet hennes sammen. På skolen prøver Amalie å late som ingenting har skjedd. Så møter hun street-danseren Mikael, som er annerledes enn alle andre hun har møtt. Dratt mellom Mikael og sine gamle venners statusjag, vikler Amalie seg inn et omfattende nett av løgn. Tør hun til slutt å være seg selv?

Trailer Battle (Saken fortetter nedenunder!)

Det er Maja Lunde fra Bø i Telemark som har skevet manus, inspirert av dansefilmer som «Fame» og «Dirty Dancing». 
Maja Lunde nyter enorm suksess som forfatter, ikke minst for Bienes historie siom er oversatt til en lang rekke språk, og som akkurat nå topper boklistene i Tyskland. Lunde jobbet for noen år siden med et manus til en film som hadde basis i Rjukan, men den er foreløpig ikke blitt noe av. Også den handlet om å tørre å være seg selv.

«Battle» er Katarina Launings tredje spillefilm, mest kjent for Kule kidz gråter ikke, og filmen produseres av de prisbelønte produksjonsselskapene Friland Produksjon («Hodejegerne» og «Mordene i Kongo») og Storm Films («Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama»).
Søndag er det nye muligheter til å se Måneluyst i Flåklypa og The Nun som har gått for fulle hus på Rjukan.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia