fbpx

Damer i Blues og Philips Pirater inntar Rjukanhuset

Radio Rjukan1. februar 20244min
Damer i Blues - oto: Christin Lund (2)

Damer i Blues, Margit Bakken og Rita Engedalen, gleder seg til å innta Rjukanhuset for konsert lørdag, og noe av musikken har tråder tilbake til da Rjukanhuset stod ferdig. De skulle egentlig vært der i midten av oktober, da RA gjorde intervju med Margit Bakken, men sykdom førte til utsettelsen. Men nå er bluesdamene klare – med band.

–Det gleder vi oss til, og det blir veldig fint å få spille på Rjukan, sier Rita Engedalen som har hatt solosuksess før hun nå opplever stor interesse for det nye albumet til Damer i Blues som ble lansert på Notodden bluesgestival i høst. Damer i Blues eller Women in Blues som det heter internasjonalt ble til for litt over 20 år siden.

–Nå er vi klare, og håper at mange kommer og hører på oss. Vi kommer jo med vårt repertoar, både gamle og nye låter, og vi har med oss da på gitar Espen Liland, som også var Kristin Berglunds sin faste gitarist i mange år. Og i tillegg Bård Gunnar Moe på bass og Knut Hem på trommer.

Jonny Listaul står som arrangør av konserten med sitt Rjukan Jam og musikkevents, og håper at det blir en suksess, selv om han har blitt skuffet et par ganger den siste tiden.

–Jeg prøver igjen. Gi meg ikke så lett. Nå er det superklart for Damer i Blues, og nå håper jeg at det blir suksess og at folk her kjenner sin besøkelsestid. Ja, for disse pleier å dra fulle hus overalt. Seinest for noen dager siden. Det blir jo bordsetting da, så det er jo begrenset med plass. Hvis man vil ha de beste plassene, så bør man ikke drøye alt for lenge med å komme, og konserten starter tidlig med stemningsfullt og herlig blues. Jeg håper jo på at mange som er glad i blues, tar turen, og så avslutter vi rock’n’roll på kvelden.

Etter en liten pause blir det omrigg og så flytter vi litt bordene litt lenger bakover, og så kommer det en powertrio fra Sandefjord, som heter Philips Pirater, som da har spilt med hverandre i 20 år. De har både egne låter, blant annet en ny på Spotify nå, og så spiller de cover av kjente band som Free, bad Company, Jimi Hendrix osv., sier Listaul som forteller at billetter selges gjennom bookingen til VisitRjukan, men at det er mulig å kjøpe billetter i døra, og at man kan lese detaljer om arrangementet på facebook.

–Nå nytter det ikke for folk å se at de ikke har fått det med seg, for nå er det plakater over alt, samt at vi er på sosiale medier og i media for øvrig, Nå håper jeg å se mye folk på lørdag, avslutter Listaul.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia