fbpx

Chris Thompson rocket Rjukanhuset

Radio Rjukan14. mai 20157min
chris-thompson-foto-terje-prestaarhus_55c7

Gitaristen og vokalisten Chris Thompson startet som soloartist, før han ble hentet inn i det etterhvert verdenskjente bandet Manfred Mann's Earth Band, av Manfred Mann selv, og siden ble han stemmen i tok Manfred Mann's Earth Band helt til toppen av hitlistene med store klassiske 70- og 80-tallsalbum.
Og det var en innledningsvis relativt sedat forsamling i Rjukanhuset, som burde vært fyllt helt til randen, som holdt seg bak i lokalet innledningsvis, uten at Chris Thompson lot seg affisere en døyt av det.
Fullstendig trygg på at det han skal komme med utover kvelden vil få opp både stemning og tunge sofaslitere opp på beina.

""Thompson har med seg glimrende Mads Eriksen Band, en combo som fungerer til fulle, uansett hvor Thompson vil hoppe er bandet klare, og Mads Eriksen får spille på bluesstrengene innimellom. Det levnes liten tvil om at Thompson er Eriksen-fan. Ja, det er forresten ganske sikkert gjensidig.

Allerede fra start sitter låtene som ei kule, selv om Thompson selv vil styre både det ene og det andre instrumentet opp eller ned i det som hørtes ut som en het perfekt lydmiks fra gutta der bak, Justeringene som ble foretatt, kan det bare være Thompson som hørte, for det fungerte glimrende.

Så kom de da, låtene fra Earth Band-tida, som perler på en snor, bare avbrutt av en eller annen perfekt cover (You're the voice) av John Farnham, en glimrende Demolition Man av Grace Jones eller en bluesrocker.
Men de største hovedpunktene var not utvilsomt fint dandert over hele settet.
Samtlige tre Springsteen-skrevne megahits var der også, slik Earth Band ville fremført dem i sin heydays.
For you, Spirits inn the night og Blinded by the light.
Men her var også Dylan-skrevne Mighty Quinn, Father of day, father of nihght, Don't kill it Carol, The runner, California (som han visstnok ikke likte seg før mads Eriksen gjorde noe med låta), Lies (Through the 80's) og  den avslutninga alle venta på; Davy's on the road again.

""Selv om Thompsons stemme får kjørt seg for alvor underveis, han sparer ikke på kruttet, så overtar gjerne publikum showet og gir ham en og annen pause med herlig allsang på refrenga mot slutten, når forsamloingen har fått sine tunge og satte rockeføtter i gang. Chris Thompson og Mads Eriksen Band klarer å lage magi i det klassiske konsertlokalet for et publikum som helst ikke vil at det skal ta slutt.
Beskjeden er grei – for du som får sjansen til å se og oppleve disse gutta på scenen – og måtte lure på om det er verdt å ta turen: Det er bare å hiver seg med.
Det vil garantert medføre en gledestripp through the 80's.
Det utføres med et herlig lydbilde, og rocker som pokker, og vil glede både den som er på nostaligi-søken og den som er ute etter en god fest, uansett alder. 

Chris Thompson har stor integritet, og med et fresht band og Mads Eriksen som det gitarunikum han er, ble det en feststund i Rjukanhuset som vil inngå som en av konsertene folk vil prate om i åresvis.Det er herlig å se når en artist lever så med i det han holder på med som Thompson. Han stortives hvert minutt, og vet å levere varene.
Rjukan Artistforening klarte nok ikke et overskudd i kassa på et vågalt arrangement i mai, like før langhelga, men det ble i alle fall rikelig musikalsk overskudd!

Publikum i Oslo, Egersund og på Kongsberg Jazzfestival (3.juli!) kan bare glede seg!

Fotos: Terje Prestårhus

Linker:
Chris Thompson på nett
Chris Thompsom på facebook
Rjukan Artistforening på facebook
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia