fbpx

Borgny Svalastog-utstilling på Telemarksgalleriet

Radio Rjukan31. januar 20173min
invitasjon-svalastog-2017_a106

""Utstillingen viser Borgny Svalastog sine monotypier over Henrik Wergelands dikt «De tre». Diktet er en billedsterk fortelling om dialog i stedet for fordommer.
Ut ifra Svalastogs kunstverk og engasjementet for dikteren Henrik Wergeland har vi utviklet et formidlingsprosjekt som et samarbeid mellom HSN, Telemarksgalleriet og Brobyggerrådet.
 
Borgny Svalastog er en allsidig kunstner som arbeider med tekstil, grafikk, tegning, pastell, skulptur og installasjoner. Hun har en rekke separatutstillinger i inn- og utland bak seg. Mest kjent er hun for sine kirketekstiler.
 
På privat initiativ og med lokal kapital lyktes det Notodden-samfunnet å sikre seg Borgny Svalastogs serie på 18 monotypier over Henrik Wergelands mektige toleransedikt «De tre».
Gjennom utstillingen på Telemarksgalleriet blir både kunstverkene og diktet formidlet. I møte med kunstverkene og Wergeland får publikum utforske begrep som toleranse og solidaritet.

Ungdomsskolene og eksamensklassen på voksenopplæringa i Notodden skal besøke utstillingen, med til sammen opp mot 350 ungdommer. Gjennom kunstnerisk verksted blir deres deltagelse en del av utviklingen i utstillingen.

Utstillingen åpner lørdag 4. februar. Åpningstale og foredrag ved Gunnar Danbolt. Danbolt er kunsthistoriker, og er en god formidler som har spredd kunnskap om kunst og kunstproblemer både i forelesninger og gjennom ulike medier. Han har skrevet en rekke bøker og ble i 2007 utnevnt til ridder 1. klasse av St. Olavs Ordenen for sin innsats som kunstformidler.

Arrangementsinfo:
Åpning av Utstilling – Borgny Svalastog
Telemarksgalleriet & Lysbuen
Lørdag 4. februar kl. 13
Åpningstale og foredrag ved kunsthistoriker Gunnar Danbolt.
Musikk ved Abel Techlealfa, Øystein ytterbø og Linn Helge Vegheim. 
Entré 100,- / 80,-
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia