fbpx

Blålysa på for Børning 2

Radio Rjukan13. oktober 20167min
boening4_6721

""Rjukan kino liker å markere seg, og ikke minst på norske filmpremierer. Slik kinoen gjorde på Kongens Nei, da veteranbiler og militære i full mundur troppet opp, og det var æresvakt på kino for tre uker siden.

For det var ikke kriminalitet som var foranledningen for at blå LED-lyd pra politibiler lyste opp kvekdsmørket.

Anledningen var altså en ny norsk film, Børning 2, som etter responsen å melde må bli en minst like stor suksess som nr. 1 i serrien fra 2014, som lokket over 382.000 til kino.
For premieren var utsolgt god tid i forveien da kinoen åpnet dørene for kiosksalg onsdag, og det som møtte dem var tøffe biler og blålyst med selveste lensmann oppmarsjert.
– Vi fikk en oppfordring, og det er jo litt morro å markere politiet også. Endel av denne kjøringa i filmen er jo ikke helt lovlig, sa Knut Aas til Radio Rjukan.
Og filmen åpner da også med en klar advarsel at dette er film, og ikke tilrådelig kjøring i trafikken, med mindre du vil havne bak lås og slå, som hovedpersonene jo faktisk gjlør i Børning-filmene.

Noen var litt forskrekka da de ankom, og kom litt ekstra sakte inn på på plass på parkeringsplassene, mens andre skjønte pointet umiddelbart, ""og da var det klart for selfie-time.
​- Stilig, knalltøft, ta bilde av meg 'a, var det vi hørte blant premierepublikum som ankom åstedet, før de ble fotografert foran en splitter ny Ford Mustang, en Porsche 911 med et brett av en spoiler eller en Oldsmobile Cutlass 442.

Rjukan Kinos Endre Solhjem Knutsen har nesten like store forventinger lokalt til Børning 2, oppfølgeren til Norges første bilfilm, som han hadde til Kongens nei.
Den solgte altså 382.000 billetter på landsbasis, og var en av højdarene i Tinn i 2014. Børning havnet som nummer to på kinotoppen bare såvidt slått av Kaptein Sabeltann-filmen med 28 billetter for to år siden.

I år er det Kongens Nei som blir tøff å slå på kinotoppen, men billettsalget på Børning 2 har vært raskere enn på Kongens Nei. Kanskje er det årets to toppfilmer på kino som går i disse dager.
vi velger å tippe akkurat det – med de to filmene på lista, er det sannsynlig at det blir norsk på kinotoppen også i år her lokalt.

Det var god stemning på kino denne kvelden, og en fullsatt sal med et publikum fra 6 til 80 så ut som om de fikk akkurat det de var ute etter. Latteren satt løst, og folk Radio Rjukan snakket med etter premierten var storfornøyd.
Børning 2 leverer som en norsk "Fast & Furious", selv om det nok er mer likt en "Canonball run", og endel av publikum refererte nettopp til de fiklmene med Burt Reynolds og gjengen. Andre mente at Børning er blitt det nye Olsenbanden. Litt småflau og platt buskishumor fra et miljø vi synes er kult, men som vi ikke kan la være å fnise av. Et godt utgangspunkt for norsk kinosuksess.
Vi veit allerede på publikumsreaksjonene at dert blir en 3'er!

– Det er tydelig at folk i Tinn liker bil og bilkjøring, sier Endre Solhjem Knutsen, som tror at Børning 2 blir en stor hit på kino, kanskje større enn den første.

Arrangementsinfo – De neste forestillingene på Børning 2:
Billettlink fredag 14. oktober kl 20
Billettlnk søndag 16. oktober kl.19.30

Traileren til Børning 2:

Linker:
Rjukan Kino
Rjukan Kino på facebook
 

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia