fbpx

Blå Måne slipper debutalbumet

Radio Rjukan23. september 20166min
blaa-maane-cover_c5d8

– Albumet vårt heter Utsikt og slippes på onsdag på digitale medier. Distribusjonsavtalen med Tylden Records sørger for at vi er å finne på Spotify, Itunes, Tidal og alle de andre digitale musikkdistribusjonstjenestene, sier den gamle rjukangutten Carl Erik Sando til Radio Rjukan.

Han er gitarist, korist og låtskriver i Blå Måne, som ga ut sin første single Sommerfugl for noen uker siden. Nå følger debutalbumet, som inneholder en fin blanding av alt fra rocka låter til fin visesang.

Plata kommer også i CD-versjon som vi skal sørge for å få distribuert, sier Sando, som karakteriserer musikken Blå Måne spiller som egenkomponert musikk i sjangeren melodisk rock'n'roll.
– Tekstene har jeg laget – med inspirasjon i episoder fra Øvre Telemark, Oslo, ""Danskebåten og Sydenflyet. Når det gjelder musikken, har jeg hatt med vokalist Steinar Sabbasen og gitarist Jon Martinsen på alle unntatt Stille Tog, Kveld og Riksvei 37. Sistnevnte synger jeg selv, forteller Sando.

Og Riksveg 37 kommer til å bli en lokal radiohit. det kan det neppe være tvil om, med så mye lokal navnedropping som Sando her bedriver.

– Jeg skjønner at du kjørte din far Kolbjørns Folkevogn som den første bilen?

– Ja, det stemmer, og jeg må vel innrømme at den ikke ble helt urørt av det heller, sier Sando, som innrømmer at han har tatt kunsteriske friheter i låta, der den som bulker bilen ikke er en faktisk person.

– Det var vel flere av oss som var ute på vanskelig vinterføre, det må jeg vel innrømme, sier Sando, som forteller at det ikke var vanskelig å få med resten av bandet på en så lokal låt. 
– Overhodet ikke. De synes den er topp, og at det er lett å kjenne seg igjen i. Vi har ganske mye morro med den låta, altså, sier Sando, om låta der en fengende koring er en del av det hele.

– Billetter til release-konserten på John Dee torsdag 13. oktober er lagt ut.
– Det er en realeasekonsert der vi håper å se flest mulig av gamle kjente og folk fra Rjukan. Det ville vært morro, og vi kommer også til å spille endel nytt materiale i tillegg til at vi selvfølgelig spiller hele skiva, sier Sando, som forteller at de har ligget i hardtrening før releasekonserten og at de gleder seg til opplevelsen.
– Vi gleder oss veldig, og vi har gått litt videre med nytt materiaøe som publikum vil få smakebiter på, så vi håper å se dere, så hold av datoen og skaff deg billett!

Blå Måne består foruten Carl Erik Sando som spiller gitar og korer, av Kristoffer Kittilsen (Trommer), Dag Huse ( Bass), Jon Martinsen (gitar, kor), Steinar Sabbasen (vokal). 
Singelen "Sommerfugl" er laget av trioen Sando/Sabbasen/Martinsen. 

Jammen er det ikke Gaustatoppen som stikker opp i bakgrunnen på den flotte coverarten til albumet. Sando, som til daglig bor i Oslo, glemmer ikke oppveksten på Rjukan. Det aleine er vel grunn nok til å fatte interesse for skiva.
– Jeg er rett som det er i Tinn og besøker familien, forteller Sando, som også er representert på styrehold i noen av familiebedriftene.

Nå på onsdag er albumet nettopp ute på de digitale strømmetjenerster og til nedlasting.

Som en liten gratis smakebit kan du også se og høre Sommerfugl og se musikkvideo på YouTube:

Linker:
Blå Månes facebookside
Blå Månes nettside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia