fbpx

Ber folk forhåndskjøpe billett

Radio Rjukan1. juni 20169min
421837_320551841338389_96041378_n_291a

Forhåndssalg av billetter en Rjukan Rockfestivals hovedutfordring. Ifjor fikk folk ut finger'n siste uka, men i år mangler minst 500 forhåndssolgte billetter. Festivalledelsen frykter igjen at de ikke kan betale banda før de går på scenen fredag, noer som er vanlig å kontraktsfeste i en slik bandbooking, etter avtaler som er satt opp av artistmanagement.

Ifjor løp folk ut og kjøpte billetter på forhånd til Rjukan Rockfestival. I år er det tilbake til samme gamle leksa. Tinndøler er treige med å kjøpe billetten på forhånd. Det gjør de andre steder, men her vil de betale i døra, selv om det er dyrere.

I standardkontraktene står det svart på hvitt. De store dyre banda skal ha betalt på konto før bandet går på scenen. Ellers kan de nekte å gå på, og gjør de det må festivalen likevel punge ut for oppmøtet. Det er Rjukan Rockfestivals store problem.
Festivalledelsen bekrefter overfor RA at det heller ikke i år, etter at festivalen meldte fra at de trenger å ha et stort forhåndssalg, klarer å selge nok billetter på forhånd.
Ingen ønsker å si det, men realiteten er at kontraktene som er undertegna sier at band kan nekte å gå på, dersom ikke alt er gjort opp før de entrer scenen. Det skaper stress før festivalen.

Andre festivaler selger i bøtter og spann på forhånd, allerede før jul, og klarer å holde fast ansatte til å jobbe med festivalen året igjennom. For RjukanRock har forhåndssalget vært maks 20%. Men ifjor ble det andre boller. Etter et RA-oppslag om saken, solgte man man 70% av billettene siste uka, noe som var en lettelse for festivalen, som drives utelukkende av frivillige krefter.

Det er ikke populært å snakke om dette fra festivalens side. 
"!Full– Dette er ikke mitt ansvarsområde for festivalen, og vi liker ikke å virke negative. Men jeg veit at dette er en gåte vi ikke klarer å løset, bekrefter styremedlem Ole Jon Tveito.
Vi leser om at alle festivaler klarer dette med nok forhåndssalg, men det ser umulig ut for oss. Så vidt jeg skjønner mangler vi 400-500 forhåndssolgte billetter før vi kan betale alle som skal ha betalt på forhånd. Tilogmed politiet skal ha 25-30.000,- på forhånd for at de skal kunne sette av mannskaper på festivalen, sier Tveito.
– Og husk vi må ut med millionbeløp. Ingen har hittil nekta å spille, men vi har via nærmest tryllet for å få til dette på tidligere festivaler. og det blir vi lei. Mange er flinke til å handle billetten, men altfor få. Det gnager oss i styret. Nå har jo folk i 14 dager skjønt at det vil bli finvær på festivalen, sier Tveito.

– Noen sier at de unner oss hver krone, og derfor betaler fullpris i døra, men det løser ikke at alle skal ha betalt før festivalen, sier Tveito, som ikke vil si mer men henviser til styret. Og styreleder Glenn Grumheden treffer vi i full rigging i Tveitoparken.

– Vi må håpe at vi får det til igjen. Nå gir vi tilogmed rabatt på både festivalpass og endagsbilletter i forhold til kjøp i porten, for å lokke til forhåndskjøp, sier Glenn Grumheden.
– Ifjor løp folk å kjøpte billett på forhånd etter at RA skreiv om det, så det satser vi på skjer igjen! Kjøp med mobilen på rjukanrock.no eller gå på visitRjukan, sier Grumheden.
– Med unntak av forhåndssalget er alt i rute for festivalen! Detta blir knall, det. Det blir en ny fest uten like, sier Grumheden, som ber folk om på komme seg tidlig ut i parken for å lage fest allerede fra klokka 18 på fredag.
– Uten folk, ingen fest, sier Grumheden.
 

Arrangementsfakta:
Rjukan Rockfestival – for 17. gang!
Tveitoparken Rjukan 10.-11.juni 2016
Billetter: RjukanRock/VisitRjukan
Festivalpass:
1100,- kjøpt seinest 9.juni (Kr. 1200,- i porten.)
Endagspass::
750,- kjøpt seinest 9.juni (Kr. 850,- i porten.)
Fra 9. klasse til 18 år på fredag: Kr. 400,- (Bare i porten!)

Linker:
Mer på www.rjukanrock.no
Facebook: www.facebook.com/RjukanRock
 

RJUKAN ROCKFESTIVALS PROGRAM 2017

""Fredag 10. juni
(Aldersgrense 9. klasse)
18.00 – Portene åpner.
Bandrekkefølge:
DJ GØRAN
FESTIVALÅPNING
STAYSMAN & LASS 
BYTING
KVELERTAK
DIRTY DEEDS (AC/DC-tribute)
ca 02.00 – Slutt for RjukanRock Dag 1

Lørdag 11. juni
(Aldersgrense 18 år!)
17.00 – Portene åpner.
Bandrekkefølge:
DJ GØRAN
CHEMICAL MUSIC
THE QUARTER
HELLBILLIES 
BLAKK
THE DOGS
ca 02.00 – Slutt for RjukanRock 2017

Rjukan 29.05.17 
Rock Engh Roll – festivalsjef

 

Relaterte nyhete

 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia