fbpx

Avlyser Frivillighetens dag

Radio Rjukan27. august 20234min
frivillighet friskis

Tinn kommunes kulturkontor har tatt beslutningen om å avlyse Frivillighetens dag på Rjukan på grunn av få påmeldte lag og foreninger.

– Vi er veldig skuffet over påmeldingen, og er ikke helt sikre på hva som er årsaken, annet enn at det er få påmeldte og at noen sier de ikke kan i år. Da fristen gikk ut på torsdag var det bare 5 påmeldte, og så i løpet av helga kom det to til, så med kulturskolen og Hjørnet og fritidsklubben, så hadde vi ikke engang blitt 10 påmeldte, og det synes vi er for lite, sier leder av Rjukan og Tinn Frivilligsentral Åshild Langeland, klar på at dette er for lite, når det er over 200 lag og foreninger i Tinn.

–Dette skal jo vise mangfoldet og bredden i hvor stort tilbudet er, så da synes vi ikke det går an å arrangere med bare 10 stykker. Det blir rett og slett for få og feil i forhold til hva som er hensikten. Vi synes det var et bra arrangement ifjor, men er skuffet over at det ikke var flere som var interessert og kan i år, sier Langeland.

Noen klar årsak har de ikke kommet fram til. Ifjor var de nærmere 30 påmeldte, og de hadde regnet med enda flere i år. Men slik skulle det ikke bli.

– Vi veit ikke om det er for mye som skjer, eller hva det er. Vi veit det er samtidig med Dyrskun i Seljord, men så vidt vi veit kolliderer vi ikke med noe annet i år, enn at det er lokalvalg, men det skulle ikke være grunn nok. Vi gir ikke opp altså, og vil prøve igjen neste år, men i år velger vi å avlyse, så vi får bare beklage til de som har meldt seg på, sier Langeland, som fortsatt bruker «vi» tre dager før hun går over i annen jobb.

– Ja, haha, jeg er over i ny jobb etter 1. september, så dette er de siste dagene mine denne uka, men det er jo kulturkontoret som arrangerer dette sammen med frivilligsentralen.

– Tilbakemeldingen fra noen er at de ikke får tid nå, men vil gjerne være med neste år, så da får vi se. det er jo kjempetrist, og trasig, men vi gir oss ikke. Det var jo så mange i fjor og de virka så fornøyde, men det er jo alltid en grunn til at noen ikke kan, sier Langeland som ikke aner om det kan være at det har vært så mye dårlig vær at de ikke er klare til å bruke tid på det.

Arrangementet var satt til å gå av stabelen lørdag 9. september under ledelse av kulturkontoret og den nye lederen av Rjukan og Tinn Frivilligsentral Anette Gutman.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia