fbpx

Årets Oscar-film på Verdensteatret

Radio Rjukan21. januar 20166min
the-revenant-750x4001-750x4002-750x400_c276

Inspirert av sanne hendelser, forteller "The Revenant" den storslagne og dramiske historie om overlevelse og gjengjeldelse fra USAs villmark i 1823. Dypt i uutforsket villmark blir jegeren Hugh Glass, som spilles av Leonardo DiCaprio, brutalt skamfert av en bjørn, og deretter forlatt av medlemmer av hans eget jaktlag. Alene og nær døden, nekter Glass å bukke under. Drevet av ren vilje og hans kjærlighet til sin indianske kone og sønn, reiser han gjennom et fiendtlig landskap for å finne tilbake til sivilisasjonen og mannen som forrådte ham, John Fitzgerald, spilt av Tom Hardy.

The Revenant-filmen er altså inspirert av en sann historie fra 1823, gjengitt i romanen "The Revenant: A Novel of Revenge" av Michael Puncke. Filmen er den som er nominert til flest Oscars i år, med hele 12 nominasjoner, to mer enn "Mad Max – Fury Road" som var godt besøkt på Rjukan kino ifjor.

Både regi og deler av manus står den Oscarvinnende mexikaneren Alejandro González Iñárritu, som fikk Oscar i fjor for "Birdman", og som også er kjent for "Babel", "Biutiful", "Elskede kjøtere" og "21 Grams". Bak fotograferingen, står Emmanuel "Chive" Lubezki, som også har vunnet 2 Oscar (Gravity, Birdman).

Her er traileren:

I rollebesetningen finner vi blant annet Leonardo DiCaprio, som e rstorfavoritt til Oscar for beste hovedrolle, noe han imidlertid har vært mange ganger, uten å få den. Vi kjenner han best ifra storfilmer som Inception, Titanic, The Wolf of Wallstreet og The Beach.
Tom Hardy er et av de største unge navn i Hollywood nå
. Han er blitt hyllet for sine roller i blant annet Inception, The Dark Knight Rises og Krigens Brorskap.

""Men det er også grunn til å nevne at norske Kristoffer Joner også tar del i denne rollebesetningen, i en mindre bi-rolle. Han tror imidlertid selv at han nærmest er klippet bort. Joner har fotalt om en svært krevende filminnspilling, som av flere som har vært med er blitt kalt et mareritt, ikke minst på grunn av en svært krevende regissør Inarritu.

Filmen går så det suser på kino i USA, og er nr.1-filmen i verden akkurat nå. Den ligger med karakteren 8,3 av 10 på imdb, og det innebærer at filmebn er godt planet inne på lista over tidenes 250 beste filmer.

Filmen er foreløpig satt opp på Rjukan kino fredag 22. januar kl 20, søndag 24. januar kl 19.30, tirsdag 26. januar kl 19.30, men kan bli satt opp flere ganger, dersom folk stormer av gåde for å se den.

Får DiCaprio endelig sin Oscar for denne rollen? Det bør du gå på kino for å finne ut, og dømme selv!
Filmen er både brutal og rå, og tidvis iskald, men den er også imponerende og episk, sier kritikkene som er kommet.

Linker:
Kristoffer Joner om innspillingen av The Revenant til Se & Hør
Rjukan kino
Rjukan Kinos facebookside
The Revenant på imdb.com
The Revenant på filmweb
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia