fbpx

Åpnet halvårsutstilling på Telemarksgalleriet

Radio Rjukan18. mai 20204min
karen-bit-vejle_745b
Telemarksgalleriet åpnet en ny utstilling lørdag 16. mai etter to måneder med stengte dører grunnet tiltak for å unngå korona-smitte.
Den dansk-norske kunstneren Karen Bit Vejle skaper eventyrlige kunstverk med saks og papir. Man kan si at hun maler med saksen. I utstillingen «Med saksen som pensel» forteller hun magiske historier med en stor grad humor i en detaljrik billedverden. Gjennom de fantastiske papirklippene inviteres publikum inn i Karens forunderlige verden.
 
""Det har vært rare dager for alle de siste månedene og vi gleder oss stort til å åpne museet igjen for publikum. Museet vil ta hensyn til myndighetenes tiltak for å begrense smitte.
 
Museet vil nå ha vanlig åpningstid.
Publikum må holde minimum 1 meters avstand til hverandre, og vi anbefaler kontaktløs og digital betaling.
Publikum kan enten kjøpe billetter i døra, eller forhåndskjøpe på nett også til ordinært besøk. Vi ønsker å gi publikum en fantastisk utstillingsopplevelse og et trygt besøk i museet.
 
Karen Bit Vejle (født 1958) er en dansk-norsk kunstner. Hun var bosatt i Trondheim i flere år, og flyttet deretter tilbake til Danmark. I 2018 åpnet hun Center for Papirkunst i Blokhus hvor hun stiller ut både egne og andres arbeider.
Hun åpnet sin første utstilling på Nordenfjeldske kunstindustrimuseum i Trondheim i 2008, og på få år har hun hatt utstillinger over hele Skandinavia, USA og også i Kina. Hennes kunstneriske arbeid spenner fra vandreutstillinger til oppdrag for flere anerkjente internasjonale selskaper, som bl.a. Hermès og Georg Jensen.
Vandreutstillingen «Med saksen som pensel» inneholder 45 kunstverk i psaligrafi, kunsten å skape bilder av papir ved å klippe mønstre og motiver. Et psaligrafisk verk er formet av et stort sammenhengende stykke papir og er klippet utelukkende med saks.
Papirkunst
Telemarksgalleriet holder til i tresliperiet til gamle Tinfos papirfabrikk som ble stiftet i 1877. Karen Bit Vejles utstilling er del av en flerårig satsning på utstillinger med kunstnere som arbeider med papir.
Grunnet smitteverntiltak er det blitt forskyvninger i utstillingsprogrammet i Telemarksgalleriet, og utstillingen med Karen Bit Vejles kunstverk vil publikum kunne oppleve ut året 2020.
 
 
Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia