fbpx

Aluminimumssongar til Vemork onsdag

Radio Rjukan19. november 20193min
aluminiumsongar-1190-1024x683_3da8

Geddy Aniksdal har skrevet en rekke sterkt selvbiografiske sangtekster, med hovedvekt på oppvekst i aluminiumsland; i denne forbindelse Årdalstangen innerst i Sognefjorden. Aluminiumsongar er en teaterkonsert som beveger seg i grenselandet mellom Kurt Weil, rustne arbeidersanger og skjør rytmisk visepop. Geddy Aniksdal har skrevet en rekke sterkt selvbiografiske sangtekster, med hovedvekt på oppvekst i aluminiumsland; i denne forbindelse Årdalstangen innerst i Sognefjorden. Komponist er Guttorm Guttormsen.

Aniksdal satt og skrev på noen drikkeviser da sangtekstene som skulle bli til «Aluminiumsongar» trengte seg på.
– Man blir eldre og har noen tiår å se tilbake på, kommenterer Geddy. Både moren og faren er nå borte, og alvor og ettertanke snek seg inn i skriveprosessen. Hun kaller det sanger til arbeidet, og sanger om arbeidet, men selv om drikkevisene havnet lenger ned i skuffen, har hun ikke glemt dem helt i konsertforestillingen. Geddy allierte seg så med musiker og komponist Guttorm Guttormsen, og snart ble Samblebandet til.

Fortellingen fra industribygda Årdal skal også ut i verden, og den kan vises i både i spansk og engelsk versjon. Double Edge Theater har invitert ensemblet til Massachusetts neste år, og målet er å sette sammen en turné når de først skal til USA. Det foreligger også en invitasjon til Cuba – og Sør-Korea.

– Men nå gleder hjeg meg til å spille i Maskinhallen på Vemork. Rjukan er et fantastisk sted, akkurat som Årdal, der man føler seg hjemme med hjellene krypende innpå seg, sier Aniksdal til Radio Rjukan. Hun ønsker alle velkommen på tirsdag, eller på Notodden mandag.

Arrangementsfakta:
Onsdag 20. november kl. 19 – Maskinhallen Vemork

Forestillingen hadde premiere 29.november 2018 på Friteatret i Porsgrunn

Medvirkende:
 Tekstforfatter, sanger: Geddy Aniksdal, Grenland Friteater
 Komponist: Guttorm Guttormsen, Arr: Samlebandet
 Regikonsulent: Lars Vik

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia