fbpx

Agitato fikk Kulturprisen 2015

Radio Rjukan18. desember 20154min
agitato-kulturpris-3_9981
Fredag ble Tinn kommunes kulturpris tildelt Agitato. Det var kulturutvalgets nye leder Ragnar Gunleiksrud, kultursjef Marit Kvitne og ordfører Bjørn Sverre Birkeland som utførte det ærefulle oppdraget på vegne av juryen, Tinn kulturstyre.
I kriteriene til prisen heter det at prisen kan gå til:
”Enkeltpersoner eller lag/grupper som er fra eller bor i Tinn, eller har tilknytning ellers til kommunen, og som har gjort/gjør en innsats utover det vanlige innenfor det utvidede kulturområdet.
 
Kulturprisen består av en bronsestatue ”Liten Ida” laget av billedhugger Kjell Grette Christensen, kunstdiplom laget av kunstneren Liv Solberg Andersen og en gavesjekk på kr. 6.000,-

I begrunnelsen for årets kulturpris kan vi lese:
""Damekoret Agitato har blitt en institusjon for hele kommunen med sine mange konserter og deltakelse i både offentlige- som private arrangementer. Noe av det som årets prisvinner har underholdt på er bla. Kjerringsveiven, 17. mai, flere julekonserter, minikonserter på Eldres Hus, innslag på «Fotspor» arrangementet, i tillegg til å arrangere egne konserter. Prisvinner er veldig aktive og stiller opp der de blir invitert år etter år.  

Tinn kommune takker for engasjementet og innsatsen og ønsker å gratulerer en stor gjeng med sprudlende og glade damer fra Rjukan med sitt 100 års jubileum som var i fjor og ønsker lykke til med å arrangere Landsangerstevne på Rjukan neste år, der over 1000 korister inntar byen vår. For hundre år siden ble koret dannet som et fagforeningskor.

Kultur- og oppvekstutvalget mener at Agitato er en verdig kulturprisvinner som har gjort og som fremdeles i en alder av 101 år gjør mye for kulturlivet i Tinn kommune. Dette ønsker Tinn kommune å hedre ved å tildele årets kulturpris til Damekoret Agitato.

Tidligere kulturprisvinnere:
""Gunnar Dahle, Anne Marie Aarstad, Hølje Dahle, Halvor Holte, Helge Dahl, Rjukan IL, Reidar Hole, Gunnar Odd Hagen, Nils Haukaas, Arne Olesrud, Tore Bystrøm, Per Pynten, Jon Haukaas, Margit Tollefsjord, Olav Øyaland, Bernhard Brennemoe, Bjørn Myhre, Gro & Hølje Brekka, Rallar’n, Johan Fjeldhøy, Franco Bartelli, Elisabeth Spockeli, Ole Jon Tveito, Sigmund Holte, Doris Ek, Cirkus Sibylla, Per Berntsen, Hans Ragnar Valebjørg, Arne Hagen,Unni Boksasp-
Og i fjor gikk prisen til Budeiene Barbro Stordalen, Nanfrid Røysland og Ingebjørg Håvardsrud. Nå skal altså Agitato med sin 101-årige historie plusses på den lista.

 
 
Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia