fbpx

Agitato arrangerer fylkesstevne

Radio Rjukan10. september 20194min
agitato2_bf62

""Agitato fyller 105 år i år, og første del av feiringen er gjennomført med konserter i april, sang på Eldres Hus og Tinn Helsetun i mai, og en jubileumstur til Gardasjøen i august. Nå er korsesongen i gang og lørdag 21. september skal vi feire oss selv med sangervenner fra Østlandet. Agitato er medlem av Telemark Sangerforbund og her rulleres oppgaven på arrangere Fylkesstevne.
– Vi slo 2 fluer i en smekk og tar både Fylkesstevne og jubileumsstevne i ett og samme arrangement. Vi blir totalt 10 kor som skal starter festen med åpning av stevnet på Rjukan Torg kl 13.00 på lørdag, før vi går i sangertog ned til kirken hvor det avholdes konsert kl 15.
Her er det gratis inngang for alle som vil komme å høre på. Når konserten er over så flytter vi sangerne oss opp til Rjukanhuset hvor det blir festmiddag og sangerfest. Dette arrangementet er kun forbeholt for korene som deltar, forteller korleder Elisabeth Barhellestøl.

Agitato er blant de eldste korene i Norsk Sangerforbund og ble stiftet i 1914, mens Telemarks Sangerforbund ble stiftet i 1918. Rjukan Damekor ble stiftet 21 år etterpå, da det den gang var en lov som hindret menn og kvinner om å synge sammen. Agitato har sitt utspring fra sammenslåingen mellom Fagforeningens Sangforening Rjukan og Rjukan Damekor. Disse to korene ble Fagforeninges Sangforening Blandakor Rjukan i 1978 da begge korene siden oppstart har vært knyttet til Norsk og Telemark Sangerforbund.
– For 15 år siden ble vi Agitato da det ble tynnere og tynnere med menn i rekkene våre, da trengte vi ett kjønnsnøytralt navn og havnet på Agitato. Agitato er ett musikalsk utrykk, som betyr både opprørt, lidenskapelig og beveget. Det passer bra til oss, synes vi.
Agitato teller i dag 32 medlemmer, og er en gjeng fra 18 til 77 år.
– Vi er heldige med rekrutteringen og i år har vi 3 nye unge jenter i rekkene våre. Akkurat nå så er det alter vi trenger å fylle på med, så kom gjerne på lørdagen å få ett innblikk i vår korsang. Ellers så øver vi hver mandag på Rjukanhuset, sier Elisabeth Barhellestøl.

– Sang er helsefremmende, viser all forskning. Så i tillegg til å være sammen med en glad og hyggelig gjeng så er det helse i hver tone, mener hun.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia