fbpx

Gudfaren-regissørens nye filmepos

Radio Rjukan26. september 20243min
Megalopolis
Adam Driver as Cesar Catilina and Nathalie Emmanuel as Julia Cicero in Megalopolis. Photo Credit: Courtesy of Lionsgate

Fredag er det verdenspremiere på Francis Ford Coppolas «Megalopolis». Regissøren som er kjent for fantastiske filmer som Gudfaren-trilogien, Apokalypse nå!, Avlyttingen, Regnmakeren, Bram Stoker’s Dracula og Tucker – A man and His Dream, har også skrevet manus.

Det er en film han har jobbet med å få realisert i 40 år, altså i årene etter Coppolas største kinosuksesser.

«Megalopolis» er et episk drama om en visjonær arkitekt som står overfor sin livs største utfordring: Å gjenoppbygge New York City etter en katastrofal ødeleggelse. Han har en drøm om å skape en utopisk by som kan forene menneskeheten, og gjøre alle forlikte.

Men det viser seg at han for å komme dit må navigere et landskap av politiske intriger, økonomisk press og personlige rivaler. I en verden hvor idealisme møter realitet, kjemper han for å bygge en fremtid hvor alt er mulig – men til hvilken pris?

Francis Ford Coppola (85) regnes som en av de virkelig store regissørene, ikke minst på grunn av mafiaeposet Gudfaren, der både 1 og 2 regnes som noen av tidenes aller beste filmer.

Regissøren har brukt halve livet og 1,2 milliarder kroner av sine egne penger på å gjøre Megalopolis. Megalopolis er altså sagnomsuste, selvfinansierte prosjektet Gudfaren-regissøren har arbeidet med siden 1970-tallet og som omsider ble ferdigstilt til årets Cannes-festival. Ikke nok med det: Han har insistert på å delta i konkurransen om Gullpalmen.

Han uttalte i forkant av verdenspremieren i Cannes i mai at denne filmen er den beste han noen gang har hatt gleden av å lage. Filmen fikk festivalpremiere i Cannes og ble mottatt med delte oppfatninger, men den fikk ikke bare syv minutter stående applaus fra publikum, den fikk stående applaus allerede før filmen var i gang på Croisetten.

I hovedrollen finner vi Adam Driver som Cesar Catilina, og du møter også Giancarlo Esposito som borgermesteren, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight og Jason Schwartzman i sentrale roller.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia