fbpx

E-76 topper Kamerina-festivalen 3. helga i august

Radio Rjukan17. juli 20237min
IMG_6351

Festivalsommeren er her, og i midten av august er det klart for en ny Kamerina-festival på Kamerina Kulturverksted i Hovin.

Og Knut Nyheim og Signe Eira har linet opp alt så det er klart for ny festival.

– Ja, det er alltid tredje helga i august, så det er 18. og lørdag 19. august som gjelder. Det er det vi holder oss til. Det er blitt en tradisjon, og festivalen vokser, sier Knut Nyheim, som fortelle de aldri har solgt så mye billetter på forhånd som i år. Nå har det vel vært passert ti festivaler, så det er blitt en veldig god tradisjon.

– Og dere har en spennende line-up i år?

– Ja, vi synes jo det er litt spennende da. På fredag så starter vi med Caitlin Palm. Det er en upcoming og spennende norsk artist. Hun er ligger litt i en country-stil, med litt country-rock. Det trøkker. Har med seg supre musikere, og har en kjempefin varm stemme. Så jeg gleder meg veldig til den, konserten, sier Nyheim.

– Så hun er først ut. Det vil si, aller først da, og det gjelder jo både fredag og lørdag, så får vi unge musikere fra Tinn. Som vi pleier å gjøre en av dagene, men nå skal vi prøve å få gjennomført det både fredag og lørdag at de starter opp begge dager. For det er jo de unge vi må ta vare på. Det er jo de vi må komme oss videre med. Så da må vi være gode og få dem til å skinne litt på muligheten. Og der er Kamerina-festivalen en fin anledning, synes vi jo da.

– Og etter det så er det ingen ringere enn E-76?

– Ja, vi hadde de i fjor med stor suksess. Det ble skikkelig fest, og det var så mange som sa at de må dere bare ha tilbake. For det er jo så gøy da med slik respons, så da inviterte vi de tilbake, og det er nok noe av grunnen til at billettsalget har tatt av, sier Nyheim.

– Det er jo et band med lokalt tilsnitt og som har lange tradisjoner. De har vel nærmest gjort et lite comeback etter noen års pause også, så det er populært. De snakker så godt med publikum fra scenen, og det er jo det som er så viktig på en festival. Den formidlingsevnen. Det er liksom ikke bare å stå rett opp og ned og lire av seg noe, men det er at man føler at man har god kontakt. De vender seg ut mot publikum, mener Nyheim.

– Og Nils Ole Lien, han vet jo å dra en og annen spøk underveis. Han er god på det.

– Og så på lørdagen så har dere mer snadder?

– Ja, på lørdagen så er ungdommen først ut igjen. Vi kan ikke røpe det hvem som skal spille og synge ennå, men det skal vi komme tilbake til, og etter de så er det det sagnomsuste Opposites fra Atrå. Karer som har øvd, jevn og trutt i mange år og skal servere musikk fra 70-tallet. Og det kommer også litt Pink Floyd innimellom der, og det kommer litt Clapton, mye forskjellige av de gode gamle artistene. Det blir en skikkelig kosestart på lørdagskvelden.

– Jeg gleder meg veldig til det. Jeg har blitt spurt om å være med i år. Så da har jeg sagt ja til det, så da blir det meg på synter og orgel og pianoting. Så det er også gøy, så da blir vi fem stykker.

– Og så er det helt til slutt på lørdagen Bootlegs?

– Bootlegs, ja. Det er jo et band fra Arendalsområdet. De har jobba seg oppover og oppover på festivalene og er et veldig nært og folkelig band som serverer ganske vanlig country, men de har også en del trøkkende låter. Altså vanlig country, da mener jeg kanskje litt mer melodisk country, sånn av den litt eldre typen. Men de har altså også låter som trøkker bra, og det må jeg ha nødt til å skryte av.

Det er i hvert fall et hyggelig band å høre på, og det svinger av dem.

De har fått mye gode kritikker nå igjen, ettersom de har holdt på på større festivaler i flere år nå.

– Og da har man sikret seg festen på Kamerina, og billettene har jo allerede danset ut, og det synes vi er kjempepositivt. Så vi ser at folk har lyst til å komme både på fredag og lørdag. Noen kjøper pass for hel helg, noen kjøper for en dag. Det er jo ekstra hyggelig når folk blir med under hele festivalen, mener Nyheim.

– Det er i hvert fall et helt klart tydelig tegn på at her har folk lyst til å være med. Ellers finner folk videosnutter av banda som skal delta på Facebook-sida, og du kan lese mer om arrangementet, og digge litt, og høre om det er noe som passer, avslutter Nyheim.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia