fbpx

Billettene er lagt ut

Radio Rjukan3. desember 20225min
kampenomnarvik3

1. juledag er det endelig klart for premiere på «Kampen om Narvik», og det er nå klart at det ikke blir førpremiere på Rjukan kino, til tross for at filmen delvis er spilt inn her. Førpremiere vil finne sted på Colosseum i Oslo, mens premieren på Rjukan blir i landet som forøvrig – 1. juledag, 25. desember. Nå har kinosjefen lagt ut billetter til de seks første forestillingene, og filmen er foreløpig satt opp 1., 2. 3. og 4, juledag, pluss lille nyttårsaften, samt en vaffel og kinoforestilling midt på dagen onsdag 11. januar.

Kinosjefen håper at Rjukanfolk tropper opp for å se storfilmene, både Avatar og Narvik-filmen.
– Nå er billetten lagt ut til begge og det er bare å planlegge, og folk bør jo se begge, mener Jenbergsen som selv er stor fan av Avatar.

Men få ting slår det å se en film på kino som er spilt inn her, så «Kampen om Narvik» kan fort årets største film.

– Det er lurt planlegge og bestille billett på forhånd, så får du se filmen den dagen det passer for familien å ta tur på kino, sier kinosjefen, som foruten disse to filmen også tror at premieren på «Folk og Røvere i Kardemomme By», som også har premiere 1. juledag kommer til å bli en hit.

«Kampen om Narvik» er en Kinoklubb-film, og alle kinoklubb.no-medlemmer kan se den på kino til halv pris.

«Kampen om Narvik» skildrer natt til 9. april 1940 og de 62 dagene som fulgte, da soldater fra Norge, England, Polen og Frankrike tok opp kampen mot Hitler. Vi befinner oss i april, 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang.

Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 norske soldater bløffer seg ut av byen og tar opp kampen.

Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

Innspillingen av filmen ble som kjent forstyrret av koronapandemi-utbruddet. Regissør Erik Skjoldbjærg mistet en innspillingsdag på Rjukan, eller nærmere bestemt Mæl, da Norge bel stengt ned fredag 12. mars. I stedet måtte man endre litt på manus, og spille inn de manglende scenene i Nord-Norge.

Filmen var opprinnelig satt opp med premiere 1. juledag 2020, noe som ble utsatt et år. 1. juledag 2021 var det ny oppblomstring av pandemien, og de det ble bebudet premiere 25. mars i år. men så skjedde krigsutbruddet i Ukraina, og filmen ble utsatt på nytt.
Men nå er det fjerde forsøk på premieredato.

«Kampen om Narvik» er skrevet av Christopher Grøndahl («Villmark», «Nokas», «Børning») og er reggisert av Erik Skjoldbjærg («Insomnia», «Nokas», «Pionér», og TV-serien «Okkupert»). På rollelista finner vi blant annet Carl Martin Eggesbø, Kristine Hartgen, Stig Henrik Hoff, Kari Bremnes og Henrik Mestad.

Produksjonen er følgelig blitt en av Norges-historiens dyreste filmer med et budsjett på over 100 millioner kroner. Nå håper alle som har vært involvert at filmen ikke skal få samme skjebne som en annen film som ble utsatt gang på gang pga pandemien, Vikingulven.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia