fbpx

Verdensarvsentrene reautifisert for fem nye år

Radio Rjukan8. februar 20223min
Vemork - foto Tomasz Wacko NIA

Miljødirektoratet har reautorisert Verdensarvsenteret ved NIA som besøkssenter for verdensarven Rjukan-Notodden industriarv for de neste fem årene.

Verdensarvsenter Rjukan-Notodden industriarv har vært autorisert som besøkssenter siden juni 2017 frem til 1. januar 2022.

Gjennom høsten 2021 ble det arbeidet med de nødvendige dokumentene for reautorisasjonen, og 1 oktober leverte verdensarvsenteret søknad om autorisasjon, virksomhetsplan og budsjett for de neste fem årene og ikke minst en detaljert virksomhetsplan med budsjett for 2022.

– Det var en stor lettelse å få på plass denne reautorisasjonen som besøkssenter for verdensarv, sier Halvor Sælebakke, avdelingsleder ved verdensarvsenter Rjukan-Notodden industriarv.

I oktober ble det gjennomført en befaring på verdensarvsenterets to besøksarenaer på Rjukan og Notodden med representanter fra Miljødirektoratet og Riksantikvaren, og rett før jul kom bekreftelsen på en ny fem-års periode som autorisert verdensarvsenter fra Miljødirektoratet.  Miljødirektoratet er autorisasjonsorgan for flere ulike besøkssentre som blant annet våtmark, villrein og rovdyr, i tillegg til verdensarv.

– Autorisasjonen er utrolig viktig for vår lokale verdensarv, og ikke minst museet som institusjon sier Anna Hereid, direktør ved NIA.

Verdensarvsenter Rjukan-Notodden industriarv ser frem til å jobbe videre med formidling og opplevelser knyttet til vår lokale verdensarv i de kommende årene!

– Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) er en institusjon i verdensarven Rjukan-Notodden, en reautorisasjon av verdensarvsenter er en bekreftelse på et gjennomgående godt arbeid til nå, og gode planer for de neste fem årene. Det er bare og ta av seg hatten, og glede seg over alt som skjer i regi av NIA og besøkssenteret, sier Steinar Bergsland, ordfører Tinn kommune.

Notodden-ordføreren er også ute og gratulerer:
– Jeg er stolt og glad for at prøvetiden er over. Rjukan Notodden Industriarv er en enestående arv både lokalt og globalt. Verdensarvsenteret formidler Verdensarvkonvensjonen, og hvordan den er skapt for å forvalte en global fellesarv for alle mennesker, sier Gry Fuglestveit, ordfører Notodden kommune.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia