fbpx

Samarbeider om Verdensarvløpet lørdag

Radio Rjukan4. juni 20186min
norsk-fiatregister-5_7c71

Det er mange bilinteresserte sjeler i både Notodden Kjøretøyhistoriske Forening og Rjukan & Tinn Motorhistoriske Klubb, og uavhengig og samtidig har de begge startet planene om veteranbilløp i Rjukan – Notodden Industriarv.

Rjukan var først ute med pilot i juni 2017, men begge idéene startet i 2016. Etter at man var ferdig med sitt første prøveløp i Tinn, under navnet Tungtvannsløpet, fikk de lese i Telen at klubben der hadde fått 210.000 kroner av Notodden kommune til å starte Verdensarvløpet i juni 2018. Etter telefonkontakt mellom de to entusiastklubbene ble de enige om å snakke sammen. Begge har ambisjoner om å bli viktig på norgeskartet.

Lørdag stiller en rekke fra rjukan i løpet på Notodden, og for etternølere er påmeldingsfristen utsatt til tirsdag 5. juni.

Verdensarvløpet 9. juni sin nettside

Stifter av klubben på Notodden, Oddvar Kollsete, og styremedlem Ulf Fjeldberg kom tidligere i vår til Rjukan for å ta en prat og orientere om sine planer for Verdensarvløpet 9. juni. I Tinn hadde R&TMHK da allerede et vedtak i medlemsmøte at de legger årets Tungtvannsløp på is, og oppfordret til deltakelse på Notodden for å bli kjent med løpet, klubben og planene. Det hører med til historien at Tungtvannsløpet også kunne ha fått navnet Verdensarvløpet, men at det navnet tapte med én stemme i avstemningen om navnet. Så like har altså opprinnelsene til de to løpsidéene vært. Tinn har samlet sponsorer og gaver til sitt løp, men legger dem nå over til neste år for sin del av løpet i Tinn.

Møtet endte med at Verdensarvløpet på Notodden og Tungtvannsløpet får lik profil, det vil si at det også åpnes i år for entusiastbiler, dvs. kommende klassikere som ikke nødvendigvis er over 30 år.

Det er viktig for Notodden at det kommer flest mulig fra Tinn i år når løpet skal etableres, og stemningen for deltakelse fra tinndølene var meget stor blant de fremmøtte på møtet. Det kan bli mye veteraner fra Tinn i Notodden 9. juni. At det i år foregår samme helg som rockfestivalen ansees ikke som noe problem, da løpet går på formiddag og dagtid lørdag, og hvis man vil rekker man fint festivalen på kvelden.

– Planene framover er at det i etterkant av det første løpet blir felles evaluering, og at Verdensarvløpet i 2019 sannsynligvis vil gå over to dager og i to deler. Verdensarvløpet på Notodden lørdag, og del to, Tungtvannsløpet, i Tinn og på Rjukan søndag. Helgen bestemmes av terminlister for andre arrangementer. Begge klubbers mål er å skape landets viktigste løp, og det ansees som en styrke hvis det er et todelt løp over to dager, der folk selv velger hvor mye de vil være med på. Blir det samme helg som Rjukan Rockfestival kan det sågar bygge opp om festivalen, sier John Ausland, leder i R&TMHK.

– Nå er det viktig at alle melder seg på seinest 5. juni, for da bestilles alle rekvisitter.
I Tinn har man på klubbnivå tenkt å invitere offisielle representanter fra Tinn, og ønsker å markere Tinns klubb i løpet.

– Vi har felles mål. Vi ønsker å gjøre dette til det viktigste løpet i Norge. Bil og motor er verdensarv, og vil bli en stadig viktigere del av arrangementer i Tinn og Notodden i framtida. Jeg tror vi blir enige om noe til felles beste, sier Ausland etter møtet.

Linker:
Verdensarvløpet 9. juni sin nettside

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia