fbpx

Kulturministeren lovte ikke noe etter å ha besøkt tungtvannskjelleren

Radio Rjukan26. april 20193min
kulurminister-nia-foto-t-wacko_2327

NIA-leder Runar Lia og hans delegasjon tok vel imot kulturminister Trine Skei Grande da hun kom til Vemork torsdag ettermiddag, etter invitasjon fra Tinn Venstre, som også ahdde lagt opp programmet med besøk på NIA og hos Gullsmed Sando.

– Dette en aktuell sak som diskuteres i departementet, jeg kan ikke love noe nå, men jeg føler det har vært et nyttig besøk, sa Grande som besøkte museet for første gang.

""Styret i NIA har sendt en søknad til kulturdepartementet på 22 millioner kroner, og søker Riksatikvaren som sorterer under klima- og miljødepartementet om 19 millioner kroner.

– Jeg har fått en god orientering her i dag og nå kan jeg mer om dette, men kan altså ikke love noe, sa kulturministeren.

Etter at direktør Runar Lia var fornøyd med besøket.
– Jeg er svært fornøyd med besøket av en svært engasjert og klok kulturminister, sier Lia, som brukte mye tid på å orientere ministeren om hele NIAs virksomhet, ikke bare tungtvannsprosjektet. Han er ikke overraskende optimist med hensyn på søknadene.
Gunhild Luraas orienterte ministeren inne på museet, som nå har hatt en rekke Stortingsbesøk det siste året.

Tinn Venstre hadde lagt opp et program der ministeren først var innom Hovin der de besøkte de nye driverne av Livi Hovin, før de spiste vi lunsj på Austbygde Bakeri, og dro opp til Vemork. Ministeren avsluttet dagen hos Gullsmed Sando der hun fikk en innføring i gullsmedfaget, som hun er spesielt interessert i.

Ordfører Bjørn Sverre Birkeland var med på runden, samt ordførerkandidat Steinar Bergsland (H) og Gjermund Ingolfsland (FrP), i tillegg til venstres loklae leder Marius Skeie.
På Veork møtte hun også With Line Grindkåsa og Sindre Arnkværn fra Telemark Fylkes kulturminneavdeling.

Fotos: NIA / Thomas Wacko

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia