fbpx

Britisk etterretningsarbeid mot den tyske atomtrusselen

Radio Rjukan9. april 20242min
goodman

Professor Michael Goodman skal foredra om britisk etterretningsarbeid mot den tyske atomtrusselen under andre verdenskrig på onsdag. Han er invitert av Norsk Industriarbeidermuseum, og foredraget etterfølges av en samtale mellom Goodman og NIAs direktør Anna Hereid.

Tittelen på foredraget er «Britisk etterretning og den tyske atomtrusselen», selv om foredraget skal foregå på engelsk, i likhet med samtalen etterpå.

Goodman vil ta for seg opprinnelsen til atombombeprogrammene i Tyskland, Storbritannia og Amerika. Fra begynnelsen hadde britisk etterretning stor interesse for hva tyskerne drev med. Med hjelp av flere velinformerte kilder, var det god kjennskap til fremgangen. Foredraget vil særlig fokusere på første halvdel av krigen og innsatsen i Norge for å hindre det tyske programmet ved å angripe tungtvannsanlegget på Vemork.

Professor Michael S. Goodman er professor i «Intelligence and International Affairs» og direktør for King’s Centre for the Study of Intelligence. Han er tidligere leder av Department of War Studies ved King’s College London, men han er for øyeblikket gjesteprofessor ved Norwegian Intelligence School og ved Sciences Po i Paris, og er seniorforsker ved RAND.

Goodman har publisert bredt innenfor feltet etterretningshistorie, inkludert «The Official History of the Joint Intelligence Committee, Volume I: From the Approach of the Second World War to the Suez Crisis» (Routledge, 2015), som ble valgt som en av The Spectator’s bøker for året.

Han er også serieredaktør for «Intelligence, Surveillance and Secret Warfare» for Edinburgh University Press; og er medlem av redaksjonsrådene for fem tidsskrifter. Han har tilbrakt mange år utlånt til Cabinet Office, der han har vært offisiell historiker for «Joint Intelligence Committee: Volume II» som vil bli publisert seinere i 2024.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia