fbpx

Brandstationene plasseres ut

Radio Rjukan14. juni 20166min
branskiskplasserinmg-4_2084

Tinn Museum har for sommeren nå fått en av "brandstationene" til bruk i sommer.
– Det er supert ar det nå er blitt en plan for hjvor de skal stå. Den første som er satt ut står ved innkjøringen til parkeringsplassen ""nede ved Tinn museum, der den synes fint fra gata. Det er visstnok midlertidig for å stille ut noe freseteknikk ved Tinn museum nå i sommer. Kiosken har fått en flott plassering like ved Sam Eydesgate, sier en fornøyd Bjørn Helge Bystrøm til Radio Rjukan.
– Den er fint plassert, og godt synlig fra gata, med fronten mot der folk ferdes, sier Bystrøm.
Seinere skal kiosken flyttes til en permanent lokasjon.

Bystrøm er strålende fornøyd med at det nå er konkrete planer for plasseringen i Verdensarvbyen for brannkioskene som er tro kopi av de fem som stod rundt om i byen fra byens opprinnelse. 
– Den andre står fortsatt oppe ved skolen, men de vil gjerne få flyttet dem, for å få plass til nye byggeprosjekter når skolen starter opp igjen etter sommeren, sier Bystrøm

Den endelige plasseringen for de to kiosken ser nå ut til å bli Skibakkesletta Barnehage, og den andre skal muligens opp i ved veien ved Rallarparken på enden av parkeringen mot Det Glade Hjørne, opplyste Eli Samuelsen i torsdagens kommunestyre. Det er imidlertid endel papirarbeide som må på plass før dette er endelig.

– Kjempebra. Og det er perfekteplasseringer. Ved Skibakkesletta var det en før det ble barnehage der, og nå er den tenkt ved siden av busslomma. Endel søknader må på plass, nabovarsler, kommunepapirer og slikt, så det er en liten runde å gå enda, men jeg tror dette ordner seg, sier Bystrøm, som forteller at barnehagen synes det var et topp forslag.
– Liv Jorunn Kramviken i barnehagen er kjempepositiv. Kanhende blir det en anledning til å lage noe som snakker litt sikkerhet overfor barna og slikt. Det hadde vært toppers, sier han om innholdet.

""Planavdelingen i kommunen har nå fått litt mer ansavar for kioskene, men det er blitt veldig positivt, ifølge Bystrøm.
– K
ommumen er igang med å ta vare på ting og sørge for litt gjenbruk, og det er noen idéer for hva den på Det Glade Hjørne også skal brukes til, selv om ikke noe er avgjort. Det er den som nå står ved Tinn Museum som seinere skal opp dit.

Prosjektet eller ser ut til å være godt i havn.
– Rjukan videregående skole har gjort en kjempejobb, og etter at vi var heldig at vi fikk bevilget 50.000,- fra Tinn kommunes politikere, ser det veldig bra ut.
– Vi hsar litt igjen medf vindusinnramming og glass og vi trenger litt til tomteklargjøring så enda går det litt penger, men det ser ut som det går greit.
– Jeg er veldig fornøyd med giverne som har bidrtatt, og vi har enda noen T-skjorter for salg. Bjørn Iversen og jeg snakket om å ""lage noe ved lanserigen, eller så kan folk som er interesserte ta kontakt med meg, Der har jeg noen for salg. Alle penger som kommer inn, kommer godt med, forsikrer branstationenes far, Bjørn Helge Bystrøm.
 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia