fbpx

Vann flommet inn i Næringsparken

Radio Rjukan3. september 20153min
flom2015-29_c133

Det var i 3-4-tiden i morges problemene med vannet i Næringsparken begynte for alvor. Vann strømmer ned ved ISS og tidligere Hydelko-bygget, og flommer utover i Rjukan Næringspark.
– Lenge trodde vi at vi hadde det under kontroll, men plutselig skjedde det noe som gjorde at det kom mer vann, sier driftssjef på skolen Knut Zeiner.
Kjelleretasjen står helt eller delvis under vann. Foreløpig er ikke Tungtvannskjelleren treningssenter berørt.
– Vi får nå fantastisk hjelp av kommunen, brannvesenet og sivilforsvaret, og ikke minst Einar Gabirielsen i Rjukanbanen som fikk datt inn materiell fra Næringsparken, for ellers hadde vi begynt å bli redd for den store elektriske smellen her, sier Zeiner, som er letta over at lensepumpene er igang og pumper store mengder vann ut av skolebygget.

Bygg som har fått inn vann er ISS, Hydelko, Rjukan VGS, Rjukanbanens Lok-stall og Scana Skarpenord i tillegg til noe nav Næringsparkens bygg. Mulig det er enda flere.

Brannvakta har satt opp sperringer på stedet. Sivilforsvar og Tinn kommunes brannvesen jobber nå for å tømme kjelleren på Rjukan videregående skole for vann.

Klokka 08.30 kom det gravemaskin på stedet for å prøve å lede vannet rett vei igjen, fra et nedløp som har funnet ny vei inn over Næringsparkens område.
De fikk endret vannets retning i 9-tida, og fikk ledet det riktig igjen. Da forsvant også oversvømmelsen fra Næringsparkområdet.
Det er fior tidlig å si noe om skadeomfanget av flommen.

Allerede i natt var folk i bedriftene i beredskap.
– Vi så det utviklet seg, men vi unngikk heldigvis å få vannet inn hos oss, sier Morten Jacobsen i Scana Skarpenord.

Se bilder nedenfor.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia