fbpx

Utreder prøvesendinger på DAB i Nord-Telemark

Radio Rjukan28. mars 20174min
sendertelemark1000-990x660_32a0

Også i Telemark jobbes det i disse dager med å få satt opp sendere for det lokale DAB-nettet. Nylig var det befaring med hjelp av Norsk lokalradioforbund. 

Det er Radiolink Telemark AS som har fått konsesjonen for lokal DAB i Øvre Telemark, det vil si områder som Notodden, Bø, Rjukan, Seljord og Vinje samt en rekke andre kommuner. Sør-Telemark, dvs. hovedsaklig Grenland er en egen konsesjon som innehas av Jærradiogruppen AS.

I første omgang skal det settes opp sendere for prøvesendinger på Skipsfjell i tinn, på Lifjell i Bl, samt Killingnute n i Vinje og en sender i Seljord. Dermed vil alle de tre lokalradioene som er igjen i Øvre Telemark, Radio Rjukan, Radiio Vest-Telemark og Hjalarhornet Radio ha dekning i sitt område, selv om det må langt flere sendere til for å få like god dekning som på FM. 
Aanderaa i Radiolink forteller at planen er at Radio Rjukan, Radio Vest-Telemark og Hjalarhornet skal sende på det nye nettet, men det er god plass til andre aktører dersom de er interessert. Det har også vært kontakt med andre interessenter uten at avtaler er skrevet.

Radio Rjukan, Hjalarhornet og Radio Vest-Telemark vil alle fortsette å sende på FM minst til 2022 og for alle tre vil FM-sendere fortsatt være svært viktig.

Radiolink har nylig gjennomført en befaring på mulige senderpunkter med bistand fra Eivind Engberg i Norsk Lokalradioforbund. Konklusjonen var at de planlagte punktene fungerer bra i forhold til de tekniske utfordringene som kommer med installeringen av DAB, men noen små forandringer må gjøres.
På bildet ser du Engberg sammen med RadioLions Mikkel Aanderaa fra en av befaringene.

""I den siste tildelingsrunden ble Radiolink tildelt nesten 900 000 kroner i tilskudd for å få satt i gang det lokale DAB-nettet og ønsker selv å komme i gang så fort som mulig, forteller Mikkel Aanderaa i Radiolink til lokalradio.no.

Han peker på at NRK slår av sine FM-sendere i Telemark (og andre områder ) mot slutten av april, mens P4 og Radio Norge slår av sine sendere i juni og Aanderaa mener det er viktig å ha de første senderne på plass innen den tid. Han nevner også Dyrskun i september som en viktig periode der mange kommer langveisfra og trenger trafikkinformasjon.

Øvre Telemark er et geografisk stort område med spredt bebyggelse og innbefatter blant annet deler av Hardangervidda. Som et eksempel kan det nevnes at Radio Vest-Telemark alene har 19 FM-sendere for å dekke sitt område.

I Notodden la Radio Telemark nylig ned sine sendinger, og man har derfor ikke prioritert å bygge ut lokal DAB i dette området foreløpig. Men Radiolink har planer om å bygge ut sendernettet med flere sendere i hele distriktet de har konsesjon for.

Fotos: Eivind Engberg og Mikkel Aanderaa

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia