fbpx

Underskiftsaksjon mot Frøyshov

Radio Rjukan12. juni 20164min
u-skriftaklsjon_17e7

Det stormer på sosiale medier rundt en rekke sykehustilbud, og med Kristiansund og Telemark som de viktigste. Det som nå er varslersaker om to av de gjenværende sykehus i Telemark, som vitner om at også de ansatte nå går ut om det pasientene har tilkjennegitt overfor medier om sykehus som har mistet kontrollen over hvem de har liggende inne, og at sykepleiere er overarbeidet, og for få på jobb til å ha kontroll og gi pasientene den pleie de mener å ha krav på.
Det siste nye er underskriftsaksjon med krav om at sykehusdirektør ved Sykehuset Telemark må gå.

Det er ingen tvil om at mange i sykehus-Telemark raser over at sykehusdirektør Bess Frøyshov kommer med standardsvar om "god dialog" med Fylkesmannen samtidig som hun gjør det som folk oppfattes som å bagatellisere problematikken med det Fylkeslegen mener er for dårlig sengekapasitet, og for dårlig oversikt ved Sykehuset Telemark og Notodden Sykehus, noe som har medført flere dødsfall i korridorene.
Sykehusdirektørens redegjørelse for Fylkestinget, som hun holdt sammen med styreleder Tom Jørgensen, som mange kunne følge med på på nett, har i sosiale medier vært sterkt provoserende på mange.
Minst like provoserende var det tydeligvis at Frøyshov i flere dager har gjentatt setningene om "den gode dialogen med tilsynsmyndighetene, og at man hadde rettet mange av feilene som man har slitt med i årevis allerede før Fylkesklegens tilsyn fant sted".
Det er Tommy Miland som har tatt initiativ til underskriftsaksjonen, som får sterk støtte på sosiale medier, og som finnes på underskriftsaksjonsnettstedet underskrift.no.

Det var i NRK Telemarks sending torsdag at lederen for Kommunenes Interesseforening for lokalsykehus og ordfører i Tinn kommune Bjørn Sverre Sæberg Birkeland ba STHF-direktøren om å gå.

Tuidligere har ledelsen ved sykehuset Telemark snakket varmt om å bygge opp tilliten til sykehustjenestene i øvre Telemark etter nedleggelsen av 42 sykehussenger siste år, og nedleggelse av Rjukan og Kragerø Sykehus i den såkalte utviklingsplanen, som nå på sosiale medier kalles "Nedleggelsesplanen for Stkehuset Telemark".
De siste månederes utviklinmg har ikke inngitt til tillitsoppbygging.

Linker:
NRK Telemarks debatt mellom Frøyshov og Birkeland
Tidligere sak på Radio Rjukan 
Underskriftsaksjonen
 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia