fbpx

Trefelling langs Sam Eydesgate

Radio Rjukan29. august 20182min
img_9183_7ee5

I løpet av mandag var trefellingen ved Sportplassen i gjennomført, og plutselig ser man Sportsplassen på en ny måte. Det er omlegging av Sam Eydesgate og kantparkering i nederste del som er årsaken til endringen av innkjøringen til Rjukan sentrum.
Onsdag kom turen til bjørkestrøæra lenger nede i gata, ved O-Typehusene.

I regnværet mandag ble hele rekka med trær mellom Sportsplassen og Løitegaard og ned forbi gamle Bøen skole. I løpet av noen timer var hele rekka med etterhvert overvokste trær fjernet. Første tre, det nederst ved Bjønnlandsveien blie kuttet i 9.30-tida av den profesjonelle trefelleren Ketil Faukland, bosatt på Rjukan. Deretter falt de én etter en på vei opp mot Løitegaards skoforretning. Mandag ettermiddag var noen andre igang med å gjerne fortauet på sydsida, fra Turistkontoret og ned til Sportsplassen.

Etter vedtak i Tinn kommunestyret i juni, mot SVs to stemmer, ble det klart at Tinn kommune vil ha tilbake kantparkering langs Sam Eydesgate, for å sikre forretningene på strekningen bedre kundetilgang. Det kunne bare skje ved at træra på sydsiden av gata ble fjernet, og at veien legges litt lenger syd.

Og på grunn av arbeidene i sentrum skjer ting raskt etter vedtaket. Allerede før Tinn kommune tillyser et nytt kommunestyre, er jobben igang. Samtidig får vi igjen en mer åpen ankomst til Rjukan sentrum, og også mer slik det er korrekt i verdensarvbyen. Rjukan sentrum får en mer åpen ankomst, og der parkeringsplassene blir lett å se. 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia