fbpx

Trafikkvakter ber om særlig hensyn fra trafikkerende på Granli lørdag

Radio Rjukan9. august 20174min
loppis-2_b3e8

For andre året kolliderer de to asrtrangementene på lørdag, etter at HelteRittet, som alltid er andre helga i august. I år er samme helga igjen tilfelle.

– Det ble nesten en ulykke i fjor, og vi må sette sikkerheten høyest, derfor blir det noen trafikkvakter i Brogata gjennom Granli forbi Ballonghallen, der det ventes å bli litt parkeringskaos i forbindelse med Lions Rjukans loppemarked, sier Lions-president Øystein Bekkeli.

HelteRittets UngdomsHelten og FamilieHelten kommer opp Svaddesida, og skal kjøre Brogata og Såheimsveien opp til Birkelandsbrua, for det går mot Mål ved Rjukanhuset.
Men som i fjor møter de stor trafikk i forbindelse med Lions årlige Loppemarked i Ballonghallen.
Da står det biler og går folk på kryss og tvers, i tillegg til at mye trafikk ledes gjennom området som følge av at Sam Eydesgate er stengt på grunn av sykkelløpet.""

Lions betaler vaktene i samråd med HelteRittet, siden klubben har for få til å gjøre det i tillegg når trøkket er som størst i forbindelse med loppemarkedet som åpner klokka 11.
– Vi har skjøvet starten til klokka 11, for at folk skal være i sentrum på heie av gårde syklistene før de kommer nedom oss på Granli, men etter en time kommer de raskeste allerede opp i Brogaten, og den potensielle faren oppstår, sier Bekkeli.

Det er ikke funnet noen løsninger, selv om alternative ruter er diskutert, men det blir for kort varsel.
– Vi må be folk parkere godt ut av veien, slik at det er plass både til å passere med biler, og så ber vi alle kjørende om å vise spesielle hensyn overfor syklende mellom klokka 11 og 14, sier Bekkeli.

""Syklistene det gjelder får også et skriv i startpakka om dette, sli kat de skal være forberedt og kunne ta nødvendige forholdsregler. 
– Syklistene må også vise hensyn, og selvfølgelig være ekstra obs, sier Bekkeli, som tror det blir voldsomt trøkk på strekningen på denne tida.
Jeg ser ikke bort fra at det blir opptil 100 biler parkert langs Brugata på den tida, og folk som er ut og inn av bilene, men det er stort sett god plass til å parkere langt ut av veien, så det ber vi folk om, sier Bekkeli.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia