fbpx

Torgstua flyttet til Møsvatn

Radio Rjukan12. mai 20152min
torgstua-siste_9514

Bygget som ble tegnbet og oppført av en gjeng arkitektstudenter under ledelse av Anders Gunleiksrud på Rjukan torg, har nå veket plassen for en torgutvikling av det nye Rjukan torg. Kommunen gikk for noen uker siden ut og spurte etter gode forslag til hvor bygget kan flyttes. Og det manglet ikke på interessenter, men det viste seg at det var den som var innstilt som nr. 3 på lista som trakk det lengste strået.

Flyttinga er imidlertid arbeidskrevende, og krever innleid lastebil og intet mindre enn 10 turer til Rjukan Næringspark der den mellomlagres, og seinere til Møstvatn der den skal være ventebu for de som skal ta Fjellvåken.

"Torgstua" ble opprinnelig satt opp av studentgruppa Rallar Arkitekter som et midlertidig bygg, i påvente av det nye Torget, og skulle opprinnelig stå der gamle Rjukan Auto var i Storgata. 
Hensikten med prosjektet var å tilrettelegge for ny bruk og aktivitet og skape oppmerksomhet om sted og arkitektur. Bygget er konstruert slik at det kan flyttes i elementer for å kunne gjenbrukes. 

I forbindelse med utbygging av nytt torg må byggverket fjernes. Tinn kommune ville derfor gi bort bygget til et allmennyttig formål mot at det rives/flyttes for egen regning.
Flyttingen har skjedd en uke etter skjema, men er nå foretatt, og torget fremstår uten byggverk.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia