fbpx

Tinnsjøtreffet til helga inviterer deg til å ta en tur

Radio Rjukan24. mai 20236min
tinnsjøtreffet

Siste helga i mai nærmer seg med stormskritt, og dermed blåser festivalsommeren igang i Tinn, for først ut er Tinnsjøtreffet som gjorde comeback etter flere års fravær ifjor. Da ble det stor suksess, men primus for arrangemnentet Geir Næss Hansen ligger ikke på latsida. Han håper å at det skal bli enda større, og noe tyder på at han lykkes.

– Nå er det kun en uke igjen til årets Tinnsjøtreff. Negla bites helt opp til albuen her, iallefall hos meg, mens de andre som er med er overaskende rolig, sier Hansen om treffet på Tinnsjø Camping.

– Men vi er klare, så klare vi kan få blitt, og med programmet vi har i år, og det været som foreløpig er meldt for pinsehælja, så må det bare bli bra. Detta blir århundrets tinnsjøtreff, og campingen skal fylles til randen med gamle kjøretøyer og folk!

Oppholdet fra 2017 til 2022 så ikke ut til at det hadde skadet interessen, og treffet er noe endret. Det er ikke lenger kombinert med en dansbandfestival, noe Hansen synes er bra.

For tradisjonen med Tinnsjøtreff er tilbake. Geir Næss Hansen og de andre som trår til ønsker at alle som er skuelystne skal ta turen også. Selv om Tinnsjøtreffet er et treff for de som kjører veteran-nyttekjøretøy, så er det å treffe folk det som er artig. Og både Rjukan og Tinn Motorhistoriske Klubb og Rjukan MC-Klubb er invitert med, og da spesielt for å bli med på den store lørdagen. Da er også Notodden Kjøretøyhistorisk Forening invitert, så det kan bli folksomt, og voldsomt bilsomt!

– Vi er tre hovedpersoner. Anne Berit, Bent Espen som eier både camping og kroa, og meg. Jeg veit hvordan jeg vil ha sjølve treffet,men alt annet er det Anne Berit og Bent Espen som styrer med, alt mat renhold, ja hele logistikken.

– Det har vært mye tenking og planlegging på oss denne gangen, men det ser ut som vi har god kontroll på det meste nå. Det kommer til å gå tog på Rjukanbanen mellom treffet og Rjukan på lørdagen på dagen, for de som måtte ønske å kombinere en historisk togtur, sammen med litt handling på butikken oppe i Rjukan. Dette gjelder for alle som har lyst, helt uavhengig av om man er deltager på treffet eller ikke. Toget kommer til å stå ca. en time å vente på Rjukan, før det går ned igjen til Mæl, forteller Hansen.

– Det er også lagt opp til guidet omvisning i en av de gamle fergene, eller kanskje begge to. Det blir også laget en greie i samarbeid med Volvo og Scania, der de kommer på lørdagen med hver sin nye bil og lager en liten ministand hver seg slik at de som har lyst kan sammenligne dagens supermoderne biler med alt det gamle som står på treffet, å se utviklingen igjennom kanskje så mye som 60 år, eller eldre også for den saks skyld. Ikke noen prøvekjøring, altså, kun en hyggelig greie, presiserer han.

– Det blir i år også premiering av lengst kjørte kjøretøy, og det gjelder fra hjemmehavn til treffet. Det er planlagt en egen treffrokost på kroa, og det er også middag når den tid kommer.

– Ellers blir det levende musikk på kroa, enten ute på verandaen, eller inne, avhengig av været på lørdagskvelden, og det er med gratis inngang. Tom Bråthen og Arild Kittelsen skal stå for underholdningen.

Men også de som ikke har veterankjøretøy er velkomne for å ta en titt. Det er lagt opp til at man på lørdagen har besøksdag.
fjor ble det så stor sukess at det gikk skeis med å ha nok vafler og ha vaffelsalg på plassen. men i år er det tatt høyde for det.

– Det vil også foregå salg av vafler og kaffe nede på plassen på lørdag på dagen. Vi håper på godt varmt vær og masse masse besøk av deltagere på treffet med gamle lastebiler, busser, biler og motorsykler og også fra alle andre som har lyst å komme å se litt på alt det flotte av ulike kjøretøyer. Vi gleder oss masse, sier Hansen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia