fbpx

Tinn Kommune ber alle innbyggere gi tilbakemelding om Mandheimenbrannen

Radio Rjukan7. januar 20175min
mnadheimenaftermath-2_0566

""Tinn kommune gjennomførte tirsdag kveld møte med de på Tveito fra de 12 boligene som ble evakuert rundt Mandheimen, og fikk både gode tilbakemeldinger og kritikk.
– Det var et godt møte. Vi fikk en rekke inntrykk fra de som ble berørt, og flere var sikre på at de forlot hjemmene sine for siste gang. Og man går ikke umerket fra en slik opplevelse. Men det var nyttig for oss i kommunen å få høre hva folk føler rundt en slik dramatisk hendelse, og vi skal bruke dette til å bli bedre, sier kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm, som også er beredskapsansvarlig i Tinn kommune.

– Nå har vi også bedt alle dem, og alle andre om å svare på en anonym evaluering av hvordan folk oppfattet brannen, og det som skjedde i etterkant, slik at vi får inn det som er relevant informasjon. I en verdensarvby er det ""viktig at vi er best mulig på dette, sier Bystrøm, som er pinlig klr overat dette kunne blitt en katastrofal bybrann, dersom riktige valg ikke var blitt tatt, og dersom vinden hadde vært enda sterkere enn den var.

– Vi har fått meldinger om at det var gnistregn helt ned til Eldres Hus på Bjørkhaug, og at folk satt klaree med vannslanger, sier Bystrøm.
– Vi kan si at dette kunne fort ha blitt en mye verre episode i Rjukans historie, og vi er glad for at vi klare å redde boligene i mandheimens umiddelbare nærhet.
Underveis ble det innkalt gravemaskiner og brøyter som skulle slå nedpå de nærmeste husene dersom de begynte å brenne, for å hindre en videre spredning av brannen nedover i trehusbebyggelsen på Tveito.
De stod klare kvartalene nedenfor, men det ble heldigvis ikke nødvendig å bruke dem.

Tinn kommunes undersøkelse som du best svare på finner du her: https://no.surveymonkey.com/r/WY5PNVY 

– Vi ønsker alle observasjoner, tanker og idéer som kan bidra i prosessen, og vi vil også invitere til et møte for ""beboere. det var jo mange andre enn de som ble evakuert som ble påvirket av situasjonen, og det var mange som sov dårlig i nettene etterpå, sier Bystrøm.
Det Tinn kommune ber om er ting som gjør beredskapen bedre i Tinn.

– Vi ønsker å forebygge og øke beredskapen, slik at vi kan både hindre alvorlige branner, og ikke minst sørge for god beredskap og gode rutiner når ulykken er ute, sier Bystrøm.

Tinn kommune har tidligere fått mye skryt for sine beredskapsplaner på en rekke områder, men en potensiell bybrann er noe som det ikke har vært jobbet så mye med ennå.

– I forbindelse med brannen ønsker vi å se på flere sider av denne hendelsen. Vi henter inn evalueringer fra innsatspersonell, beredskapspersinell, ansatte, publikum og media, sier Bystrøm til Radio Rjukan

Linker:
Tinn kommunes evalueringsundersøkelse om Mandheimenbrannen

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia