fbpx

Tidligere ordførere ser tilbake

Radio Rjukan24. desember 20205min
radiostudio2

Radi Rjukan og RA presenterer en 9-episoders podcast-serie som er et resultat av samarbeidet mellom de to lokale mediene.
Fra 1. juledag kan du høre programmene som podcast på RA, og fra 2. juledag sendes de på Radio Rjukan klokak 11 og 18, hver dag i jule- og nyttårshelga fram til 3. januar.
De to ordførerne Olav Ulleren og Berit Stormoen er intervjuet av Radio Rjukan som en del av en historisk dokumentasjon som skal overleveres til Norsk Industriarbeidermuseum for oppbevaring i deres arkiver. Serien på ni podcaster på om lag 40 minutter starter med fem deler med Olav Ulleren som var Tinns ordfører fra 1994 til 1999 da han ble hentet som statssekretær i Kommunal og regionaldepartementet, og varaordfører Birgitta Sanden overtok siste del av perioden. Olav Ulleren gikk på som Tinns første ordfører fra Senterpartiet, i andre halvdel av valgperioden 1992-1996 etter Øystein Dahle fra Tverrpolitisk liste (TPL). Øystein Dahle hadde med nye TPL vunnet valget i september 1987, og satt de to første årene av den perioden før Olav Ulleren overtok i en omforent avtale. Ved valget i september 1995 brakte han SP til rekordnotering i Tinn, der partiet manglet bare ett mandat på flertall alene i kommunestyret. Berit Stormoen (Høyre) gikk på som ordfører i den påfølgende perioden, også hun med rekordnotering for Høyre i Tinn, som kommunens aller første Høyreordfører.

En Ordfører ser tilbake – Podcastserie

Ni dager på rad
I serien ser de tilbake på sine politiske karrierer, og ikke minst årene som ordførere i Tinn kommune. Første juledag, 25. desember kommer første på nett, og så følger det fire til med Olav Ulleren, en ny for hver dag. Lille nyttårsaften kommer så podcast nummer seks, som er første av fire med Berit Stormoen. Hele serien går ogs p Radio Rjukan, men ligger en dag etter, med start andre juledag.
– Det var absolutt både nyttig og interessant, sier Olav Ulleren, som nå jobber med næringsarbeid i Tinn kommunes næringsapparat Rjukan Næringsutvikling.
– Ting har endret seg, men utfordringene er ikke så ulike de som er idag, så det var veldig nyttig, rett og slett. Jeg har samla på mye fra den tida, men å få det ned på bånd slik, er mer interessant. Det var veldig artig å bli spurt, og artig å være med på. Det vekket minner, og jeg måtte grave ltt i hjernebarken å bli oppfordret til å se tilbake på de åra. Jeg håper det blir lytteverdig, sier Ulleren, som nok selv skal høre litt på det selv også i løpet av romjula, sier Ulleren.
– Det var veldig hyggelig og interessant å bli spurt og fint å se tilbake, og jeg var så heldig at jeg hadde en svigerinne som har laget to utklippsbøker, der hun hadde klippet ut alle skriverier fra min tid som ordfører, og det var til stor hjelp. Det er interessant å se det man holdt på med i historisk perspektiv, og det var en fantastisk hyggelig jobb, og Tinn kommune hadde gode medarbeidere, så det var ikke noe one-kvinne-show, men et samarbeid, sier Stormoen, og også tror hun kommer til å lytte litt.

Podcastserien blir liggende å RA i etterkant, så hvis man ikke får med seg de første episodene kan man velge å høre dem på et annet tidspunkt.

En Ordfører ser tilbake – Podcastserie

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia