fbpx

Testet eldre-rickshaw på Rjukan

Radio Rjukan10. september 20155min
edresykkel-4-kopi_8ded

""Tinn SV har programfestet disse elektrisk eldre-rickshawene, som på norsk kan kalles el-sykkeltaxier. Det er en sykkel med elektrisk hjelpemotor, som kan brukes til bl.a. å frakte eldre på nytte- og koseturer ute i lokalsamfunnet.

Derfor hadde Steinar Miland invitert til demonstrasjon av et par slike ulike sykler på Eldres hus, der mulige sponsorer Sport1 Rjukan og Lions Club Rjukan var invitert, sammen med Tinn kommune.
Også flere sentrale politikere møtte opp fra Sp og SV, mens lokalmedia også hadde fått invitasjon til prøverundene.
Titti Øvereng og Else Horvik storkoste seg på prøvetur, med John Ausland fra Lions kak sykkelstyret.
To ulike sykler ble vist fram av Tormod Hansen, som hadde kjørt dem opp fra Skien, og den mest populære var den der det var god plass til to i setet foran. Begge syklene hadde en effektiv elekrtisk hjelpemotor, som gjør at de ikke er tunge å dykle med.

– Det er absolutt aktuelt for oss å bidra her, sa Olav Gunnar Midtgarden i Sport1 Rjukan. Lions Club Rjukan diskuterer nå om de skal støtte hver sykkel, eller om de skal sponse den første med alt for å komme igang. Nå avventer de hvordan driftsopplegget rundt syklene skal bli.


""Det holder ikke at de to sponsorene og andre som er snakket med er positive til å sponse prosjektet, dersom det ikke blir et klart driftsopplegg rundt lagring og vedlikehold på syklene.
Idéen, som også har fått tverrpolitiske godord under presentasjonen i Tinn kommunestyre, er testet ut i Skien, og det var derfra testsyklene kom på henger for demonstrasjonen.

Skien har fått fem sykler, og har testet prosjektet. Der er det frivillige sykkelpiloter som sykler rundt med de eldre.

– Det fungerer slik at de tas ut når eldre sier de vil ha en tur, og så bookes de som er interessert i å være med, og resepsjonen på eldresenteret på Menstad har en liste over piloter som de ringer til, eller at noen er der til fast tid.

Steinar Miland (SV), som fikk prøvetur sammen med John Ausland fra Lions er interessert i at tilbudet kommer i gang raskt, og det er nok de eldre som fikk prøvetur også, for de var svært begeistret.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia