fbpx

Takk fra Brolys-Iversen

Radio Rjukan3. november 20166min
mealandsbrolys2_3379

""Hele 16 år har det tatt fra idé til å leite etter lykter, lage mål, tegninger, skaffe kronasjer og gjenskape dem, de gamle broenes oopprinnelige lys.
Nå står Birkelandsbrua, Fabrikkbrua og nå sist Mælandsbrua.
Og flott er det blitt. Bjørn Iversen har vært primus for prosjektet som ble mye større enn han hadde forestilt seg. Men nå er det gjort, og han ønsker å formidle noen ord til befolkning, og noen ord til takk for innsatsen fra spobsorer og medhjelpere til å gi verdenarvbyen et mer korrekt broutseende.
Men tungt eller ikke, Iversen gir seg ikke med dette. Nå starter han jobben med å få hengebrua på Tveito opp å sta igjen.

Her er Bjørn Iversens oppsummering:

Kjære alle sammen,

""Belysningsprosjekt bybroene er nå ferdigstilt. Takket være samarbeidsvillige og rause venner har dette kommet i havn. Lampene ble tent på selveste Sam Eydes 150 års dag noe som går inn i historien som nok en stor dag. Personlig er jeg stolt av å kunne stemple produktene " Made in Rjukan" for fagkunnskapen lever fremdeles i beste velgående her i byen noe Trond Stavrum på Scana nok en gang har bevist. Gutta på Bilfinger satte inn store resurser da klarsignalet ble gitt og i løpet av kort tid hadde Gunnar Falk satt i gang med boring og Willy Santos med en lærling var i gang med det elektriske. Et tett og god dialog med Einar Alseth og Gaute Haukås sørget for at vi slapp de store blemmene. Tinn kommunes Tore Haukedal stilte opp med skilter og en sporty innstilling da broen i perioder måtte stenges helt for trafikk. På fredagen før tenningen fikk vi også gutta på brann til å spyle broen. Det var en kjapp telefon til de og de "rykket ut " sporenstreks for å ta oppdraget. Tusen, tusen takk.

Så vil jeg også nevne at Statkraft ved Odd Pedersen har stilt et aggregat til disposisjon for byggestrøm. Noe vi fikk stor glede av under streiken som bla Tinn Energi er rammet av. Bare kom å hent sa han. Under slike forhold er det bare en glede å jobbe. Folk stoppet for å gi "tommelen opp" mens vi var på broa. De tutet og smilte. Da skjønner jeg at vi har gjort noe som betyr litt.

Avslutningsvis vil jeg trekke frem Teknisk sjef Jan Arvid Gravklevs støtte underveis. Broen er jo tross alt et kommunalt anliggende men vi fikk tillit og jeg håper vi har vist den verdig. Så til sist, Rjukanpatrioten Egil Berg, han har gitt penger av egen lomme også til dette prosjektet. Han bor i Oslo, men er den største ikke Rjukanboende Rjukanpatrioten jeg kjenner. Takk Egil, takk. Takk også til Øystein og Marit som har holdt ut med maset mitt om disse lampene siden år 2000. Nå lyser de å måtte de lyse i hundre år. Per Thorud leverte glass og gav gode råd. Takk også til de som stilte opp med veteranbiler og båt ikke minst, Sam Eyde og ja musikkorpset med mere. Håper jeg ikke har glemt noen nå og skulle jeg ha gjort det må dere tro meg når jeg sier at det ikke er bevist. Jeg er bare så full av glede nå og da kan mye skje.

Så til dere alle sammen, nok en gang tusen takk.

Bjørn Iversen

Rjukan 2/11-16

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia