fbpx

Sykehustilbudet på Rjukan barberes ytterligere – kutter øre-nese-hals

Radio Rjukan29. november 20164min
per-urdahl_708b

Øre-nese-halsbehandlingen på Rjukan sykehus i regi av Sykehuset Telemark legges ned med umiddelbar virkning som endel av nedskjæringene og innsparingene av 250 millioner kroner i STHF, skriver RA.

Det var mandag at de ansatte fikk beskjed om at Sykehuset Telemark kutter for å spare penger. Klinikk Rjukan- Notodden har fått i oppdrag å finne 20 millioner kroner som Sykehuset Telemark kan spare etter at krisa i STHF er blitt påtrengende med innsparingsbehov på minst 250 millioner kroner, i en drift som har galopperende økte utgifter.

Siden 2013 har Rjukan sykehus måttet tåle kutt på over 80 millioner kroner, og minst 95% av driften og 110 ansatte på sykehuset, men likevel må Rjukan ta sin del av kuttet som skal gjøres når Sykehuset Telemark med et budsjett på 4 milliarder kroner skal kutte i driften, til tross for at Sykehuset Telemark har like mange ansatte som før de la ned akuttfunksjoner og de fleste avdelinger ved sykehusene på Rjukan og i Kragerø.
STHFs planlagte gjenværende virksomhet på Rjukan sykehus, som skulle tilsvare 10,84 stillinger er med andre ord ikke verdt papiret "Omstillingsoplanen for Sykehuset Telemark" er skrevet på.

I dagens RA svarer klinikksjef for Klinikk Notiodden – Rjukan Per Urdahl.
– Dette er ikke i tråd med utviklingsplanen dere hele tiden henviser til siden Rjukan sykehus ble lagt ned?

– Det stemmer, men dette er en ekstraordinær situasjon, og jeg har måttet finne kuttiltak som går utover færrest mulig pasienter samtidig som det må ligge en besparelse i tiltaket også. Det har ikke vært en lett avgjørelse, sier Urdahl.
– Jeg vet at det påfører grupper i Tinn et redusert helsetilbud. Øre-nese-halsbehandling må en til Skien eller til Kongsberg for å få i framtiden.
Utenom det økonomiske sier Urdahl det er vanskelig å få spesialister til å utøve sitt fag utenfor Skien. Bemanningssituasjonen ved øre-neste-halsavdelingen i Skien gjør det umulig å betjene er tilbud på Rukan samtidig,
Per Urdahl sier videre at han jobber med at Helse Sør Øst skal åpne opp for at private kan overta øre- neste – halstilbudet på Rjukan.
– Jeg vet om spesialister som kunne tenke seg å etablere et slikt privattilbud på Rjukan. Skal også henvende meg til Leif Næss og Ibsensykehuset, sier Urdahl til RA.

For Sykehuset Telemark betyr nedleggelse av øre-neste- halstilbudet på Rjukan er besparelse på 500 000 kroner.
Til dette tilbudet på Rjukan hører også en audiograf, en helsearbeider med særlig kunnskap om høreapparater og annet audiologisk utstyr, og det kan spøke for dette tilbudet også.

Urdahl uttalte forøvrig til Radio Rjukan da han ble forfremmet til klinikksjef etter nedleggelsen av de fleste tjenestene ved Rjukan sykehus at de skulle jobbe for å gjenopprette tilliten til Sykehuset Telemark blant befolkningen i øvre Telemark.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia