fbpx

Supre frikjøringsforhold

Radio Rjukan19. januar 20234min
saaheimslia2022

19I helga har det kommet nok en halvmeter med snø på toppen av de 80 centimeterne som kom sist helg, og det skaper supre forhold for skikjøring i fjellet. Gausta skisenter melder om glimrende forhold, selv om de sliter med å ta unna all snøen som kommer slik at de får åpnet alle bakkene.

Men frikjøringsforholdene er også bedre enn på mange år. RA har skrevet om skikjørere som har kjørt ned Gaustaløypa ned til Dale, mens turfører Torgeir Urdal foretrekker frikjøringstraséen ned Såheimslia nærmere Rjukan.

– Fy søren denne helga var det enda bedre forhold. Det var mer snø, og bedre sikt, og denne snøen som har kommet denne helga har vært litt tyngre, for sist helg drukna vi, med puddersnø til langt opp på låret, mens nå kjørte vi i snø til knes, det var helt utrolig, sier Urdal, som har kjørt to turer i helga, med sju han har hatt med på tur.

Urdal foretrekker å kjøre Såheimslia, men det krever logistikk. Han fikk lov av Hydro for fem år siden å rydde en trasé for kjøring, og det er den som er benyttet nå.

– Såheimslia er råere og mer utfordrende enn Gaustaløypa. Den er jo en utfortrasé som går i slynger, med flate partier, ihvertfall den som ble kjørt opp før krigen. Såheimslia er råere, og på det bratteste er Såheimslia 62 grader, og Gaustaløypa er ikke i nærheten av det. Men den er lettere tilgjengelig. Skal du kjøre Såheimslia må du ha logistikk, der du må kjøre scooter til og fra eller å gå, og da må du ha med deg kjentfolk, sier Urdal.

Jeg hadde to knalle turer med Roar Kristoffersen og Gjermund Engan og det var helt fantastisk, sier Urdal, som har hatt mange som ville frikjøre de siste dagene.

– Det var også fire svensker som ville leie meg til tur igår, men de hadde ikke skredsekk noen av dem. Selv om skredfaren ikke er den største i faren i dette området, men hvis du går på rævva, må du ha skredsekk og ikke kommer opp igjen, så drar du i snora, så lander du på airbagen i stedet for steinen, og slipper å skade deg. Så skredsekk er et krav for å kjøre der, sir Urdal.

– Det er bedre forhold nå enn jeg har opplevd. Du snakker om snøvinter. Men det fortjener vi nå, og det har vært østavær. Og tirdag er det meldt mer snø, og ikke noe vind og ikke noe særlig mildvær, så forholdene fortsetter, sier Urdal, og viser til at vi er heldige som ikke har det som de har i alpene, der det er fullstendig snømangel og varme temperaturer.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia