fbpx

Storgata fikk sitt nye gatelys

Radio Rjukan27. november 20203min
storgatalys (3)

Etter flere ukers jobbing kunne Tinn kommune, Tinn Energi, Bilfinger og Skårberg Maskin jobbet sette kornen på verket da ordfører Steinar Bergsland offisielt tente Storgatas nye gatebelysning i krysset mellom Bøensgate og Storgata torsdag kveld, et arrangement for en engere krets i disse koronatider.

På slaget klokka 18 begynte Bergsland en liten tale i anledningen, som inneholdt atkk til de involverte som hadde fått til jobben godt under budsjett, men da de nye hengende lysarmaturene skulle tennes for første gang skjedde det ingenting. Det tok nemlig 18 sekunder før lyset reagerte på ordførerens kommando. Men da kom lyset med imponerebde styrke.

Blant de fremmøtte var både Rune Tellefsen i Bilfinger som var den første som ble gratulert av ordfører Steinar Bergsland. I tillegg var Arne Kjetil Rugaas, komunens prosjektansvarlige og Hege Vorkinn Sletten fra Tinn kommune på plass. Det var også kommunearktitekt Eli Samuelsen, samfunnsutvalgsleder Jan Olaf Opsahl og Karin Rø fra visitRjukan prosjektet Levende Rjukan By, og en rekke andre spesialtinviterte.

Lampene passer i verdebarven, og erstatter 30 gasslykt-lignende lamper som nå alle er fjernet. Lyktene lyser godt, men skla ikek være til irritasjon for beboere, og lampene er vedlikeholdsfri med en levetid på flere hundretusen timer. Lysene kan justeres i styrke, og vil bruke mindre strøm midt på natta.
– De innebører en stor strømbesparelse for kommunen, og gata er nå mye enklere å vedlikeholde, men vi er fortsatt ikke ferdig med å lage dette til en ordentlig miljøgate, sa Opsahl.

Hør mer om gatelyktene på Radio Rjukan mandag.

I alt er det nå 26 ny LED-lamper som pryder Storgata. Av dem er det 19 som henger i vaier over gata, mens tre er festet til vegger og fire på stolper der gata var så bred at det ikke kunne henges vaierstrekk. Gatebelysingen henger over gata tilsvarende slik det gjorde før gatas ombyging i 1995.

storgatalys (2)
storgatalys (4)
storgatalys (1)
storgatalys (5)
Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia