fbpx

Spionens kone på Rjukan kino fra onsdag

Radio Rjukan28. april 20212min
spionenskone

Spionens kone er et vakkert filmet historisk drama, med så subtile og elegante skuespillerprestasjoner at filmen vant Sølvløven for Beste Regi på Filmfestivalen i Venezia. Spiondramaet er også en krigsfilm.
I det andre verdenskrig bryter ut i Japan i 1940, reiser Yusaku Fukuhara til Manchuria. Der blir han vitne til hendelser så forferdelige at han ikke engang vil fortelle sin kone om det. Men hemmeligholdet blir starten på et farlig spill mellom ektefellene.
Fukuhara-familiens vestlige livsstil blir sett på med økt mistenksomhet av autoritetene. En krig med USA truer i horisonten, og man ønsker ikke å bli sett på som upatriotisk. Men Yusaku kan ikke glemme grusomhetene han bevitnet. Han ønsker å avsløre ondskapen overfor verdenssamfunnet – et svært farlig spill.

Hans kone Satoko får ikke vite noe, og begynner å mistenke utroskap etter at hun finner ut at ektemannen tok med seg en kvinne hjem fra Kina. Når kvinnen blir funnet drept, blir Satoko avhørt av barndomsvennen Taiji Tsumori, som nå er militærpoliti.
Hva er det ektemannen skjuler, og hvem skal hun stole på? Denne klaustrofobiske thrilleren snor seg med skiftende lojaliteter mot en dramatisk slutt. Hvem forblir stående etter at støvet har lagt seg?
Regissøren Kiyoshi Kurosawa (f. 1955) er en japansk manusforfatter og regissør. Han har vunnet flere prestisjetunge filmpriser, blant annet på filmfestivalene i Cannes og Venezia. Han har laget filmer i mange sjangere, men er spesielt kjent for sine skrekkfilmer. Med hele 32 filmer på samvittigheten er det Cure, Tokyo Sonata og Puls som er mest kjent – inntil denne som har potensialet til å nå ut til mange.

Filmen har hentet flotte kritikker. Det innebærer terningkast 5 fra FilmPolitiet, Adresseavisen, KinoMagasinet og kinomagasinet Cinema.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia