fbpx

Slik blir været på 17. mai

Kyrre Dahl14. mai 20213min
17maigausta_foto-annkristinekarlsson_67a0
17mai på Gaustatoppen, FOTO: Ann Kristine Karlsson

Det er nok lurt å ha en regnfrakk eller en paraply klar for nasjonaldagen i år. Hvis du da ikke går for nysnø på Gaustatoppen? Her er værvarselet for 17. mai og ut neste uke. 

Mandag er det 17. mai og det er den dagen i året hvor været betyr mest for folk flest, ifølge en pressemelding fra Meterologisk institutt. Da hadde det jo vært hyggelig om de kunne meldt finvær også?

Men, dessverre, det ser ikke helt lyst ut for de som ønsker seg solskinn og god varme på nasjonaldagen. Dagen blir vått og litt småkjølig.

Det er ventet nedbør i form av regnbyger mesteparten av dagen. Det kan komme så mye 12 mm hvis vi er riktig uheldige. På den annen side er det håp om at det meste kommer på natta.

Temperaturene vil være hverken fugl eller fisk og vil ligge mellom 7 og 11 grader. Det er ikke akkurat sommerlig, men det blir heller ikke nattefrost.

Det er ikke ventet vind av betydning, vinden kommer i all hovedsak fra øst eller nordøst og deler av dagen er det meldt om vindstille.

Et glimt av solskinn

Et lite håp til slutt, det er mulig at skylaget letter litt utover dagen og det kan komme en solstråle eller to på tidlig kveld, som en liten redning for de som planlegger nasjonaldagsamling i hagen.

Vi kan ta med at nedbøren vil komme som regn også på Gaustablikk og ved Skinnarbu, men på Gaustatoppen er det ventet snø og rundt 0 grader, hvis det skulle friste på 17. mai.

Det er nestne fælt i si det, men resten av uka ser det bedre ut. Utover i neste uke er det ventet delvis skyet oppholdsvær med 13 grader på ettermiddagene. Det kommer noen regnskurer, men ikke like mye som på nasjonaldagen. Det blir trolig en mer overskyet værtype igjen mot neste helg.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia