fbpx

Slik blir parkeringsanlegget for gaustavandringen din på Stavsro

Radio Rjukan23. april 20174min
stavsro2_c195_945c

Parkeringskaoset på Stavsro, midt mellom Tinn og Hjartdal, der turen opp på Gaustatoppen starter, har i åresvis vært et tema, og det er talt over 1000 biler langs veien, parkert på begge sider opptil flere kilometer i fra Gaustastien.

Nå har Statens vegvesen presnetert løsning for å forhindre det årlige kaoset på Fv 651.
Det blir lagt opp til holdeplass for buss fra begge retninger. Samlet er det snakk om hele 560 plasser.
De eksisterende parkeringsplassene skal opprettholdes som i dag, men utvides med nye plasser.

Det skal også anlegges en egen parkeringsplass for bobiler 350 meter sør for Stavsro. I det samme området skal det etableres en ny parkering for personbiler til bruk for hytteeiere og turgåere som skal bruke den merkede stien til Huldrehola.

Videre foreslås et nytt parkeringsområde øst for dagens parkeringsplasser – i kanten av skråningsutslaget og at det legges til rette for ytterligere parkeringsplasser øst og sør for Stavsro Kafé.

Statens vegvesen anbefaler en etappevis utbygging av disse planene der området sør for bekken utgjør siste etappe.
Veivesenet vil ikke legge til rette for kantparkering, men vil tvert imot bygge fysiske hindre for å stoppe denne formen for parkering,med begrunnelse i trafikksikkerhet.
2018/2019 er nevnt som mulig oppstartsdato. 

Det er også satt av plass til et nytt serviceanlegg i området der toalettene er montert i dag. Statens vegvesen erkjenner at det i fremtiden vil være behov for en vesentlig økning i toalettkapasiteten.

Årlig leieinntekt

Grunneierne i dette området er positive til planene så lenge inngrepene gjøres så skånsomt som mulig mot en årlig godtgjørelse/leie basert på en del av parkeringsinntektene i stedet for en engangserstatning.

Når disse planene kan realiseres er det opp til Telemark fylkeskommune som veieier å bestemme, men ordførerne i både Hjartdal og Tinn har allerede hatt møte med fylkesordfører Sven Tore Løkslid (Ap) og samferdselsutvalgsleder Knut Duesund (KrF) om fremdrift og finansiering.

– Det var et positivt møte der tonen var at «dette skal vi få til». Jeg håper vi kan starte på prosjektet i 2018/2019, sier hjartdalsordfører Bengt Halvard Odden til Telen.

""

Foto: Hjartdal kommune

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia