fbpx

Skal ta rotta på flått via mus

Radio Rjukan5. mai 20176min
flaattrull-2_2b52

 
Mus er for mange synonymt med skadedyr, men ønsker du en flåttfri hage skal du faktisk være glad for at disse små gnagerne til tider oppholder seg i hagen din. Nå lanseres nemlig produktet Thermacell Flåttkontroll, som via mus, dreper mer enn 90 prosent av flåtten i det behandlede området.
 
""Thermacell Flåttkontroll er det første produktet som noensinne er lansert i Norge som faktisk bekjemper flått og derfor reduserer faren for å bli bitt. Thomas Holmen-Jensen, daglig leder i Noragent AS, som er distributør for produktet Thermacell Flåttkontroll i Norge, forklarer at produktet er laget av biologisk nedbrytbare tuber som plasseres i for eksempel hagen.
– Tubene inneholder et spesialbehandlet bomullsstoff som dreper flåtten. Bomullen passer perfekt som byggemateriale for musereir. Flåttnymfer som fester seg på musene kommer i kontakt med det flåttdrepende middelet via pelsen på musen og dør. Middelet er verken skadelig for deg, familien eller miljøet. Musene tar heller ikke skade, men nyter derimot godt av å bli kvitt parasittene, sier han. 
 
Tas før den blir farlig
Flåtten går nemlig først på mus før den blir stor nok til å gå på større dyr som hjort, kjæledyr eller deg og meg. Du er derfor nesten avhengig av musen for å ta flåtten. Ved bruk av denne metoden dreper du flåtten i en så tidlig fase av livssyklusen at den ikke vil være kapabel til å overføre smitte eller vokse seg stor nok til å legge egg. Du tar flåtten før den blir farlig.
 
Borreliose
Flått  kan være bærere av Borrelia, som gir Lyme borreliose. Man regner med at årlig blir ca. 65 000 mennesker smittet ""på verdensbasis.  Gunnar Hasle som er lege, driver Reiseklinikken og har doktorgrad i flått, sier at borreliose kan være alvorlig og at det er vanskelig å gardere seg mot det fordi det ikke finnes tilgjengelige Borrelia-vaksiner i Norge. I Norge er det 250-300 alvorlige tilfeller hvert år.
– Det har seg faktisk sånn at 20-30% av all flått er smittet med Borrelia. Sykdommen kan behandles med antibiotika. Det er ikke noen tilgjengelig vaksine i Norge. Det eneste du kan gjøre er å ta forholdsregler. Ved å ta flåtten som sitter på mus øker du sjansen for å ta flått som er smittet med Borrelia
 
Forholdsregler
Selv om Thermacell Flåttkontroll vil kunne fjerne 90 prosent av flåttbestanden i hagen, bør du også beskytte deg på andre måter. Flåtteksperten Hasle forteller at flåtten våkner til liv når temperaturene stiger over fem grader og at det finnes flere enkle forholdsregler du kan ta for å sikre deg mot flåtten.
– Bruk lange bukser hvis du går i terrenget, bruk sokker i sandalene, bruk insektmiddel på klærne dine og myggrepellent på huden. Sjekk alltid etter flått når du har vært ute og sørg for at plenen er kort. Flåtten tørker nemlig lett ut i direkte sollys, avslutter Hasle.
 
Slik virker Thermacell Flåttkontroll
Plasseres ved blomsterbed, busker, vedstabler, steingjerder og andre egnede steder der mus naturlig ferdes.
Thermacell Flåttkontroll er et flåttmiddel som brytes ned, ufarlig for miljøet og som ikke etterlater spor.
To gangers årlig bruk gir beskyttelse hele året.
Dreper flåtten før den får formert seg.
Fjerner over 90 prosent av flåtten i ditt nærområde
Beskytter mennesker og husdyr mot flått
Bekjemper flåtten i dens naturlige økosystem uten å være en trussel mot miljøet, mennesker, dyr eller andre insekter.
 
Last ned dokumentasjon om Thermacell Flåttkontroll her, og les mer om produktet her.
 
For ytterligere informasjon, kontakt:
Thomas Holmen-Jensen, daglig leder i Noragent AS, telefon 45 01 00 11 .
E-post: thomas@noragent.no

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan AS



Alt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.



Utviklet av Fairmedia