fbpx

Senderne tilbake som normalt – Bingobonanza for alle!

Radio Rjukan2. juli 20244min
RR sender 1 Skipsfjell

Radio Rjukan har etter flere måneder endelig sendingene igang igjen på FM 107. Etter at masta på Skipsfjell som videreformidlersignelene fra FM 105 til FM 107 blåste ned i den siste stormen i vinter er signalene tilbake. Det betyr at hele Tinn igjen skal kunne spille radiobingo onsdag.

– Endelig kan det bli ekte bonanza! Nå kan alle spille bingo igjen! Både FM 105,0 og 107,0 virker nå, sier Jan Roger Næset er fornøyd bingogeneral.

– Det er viktig for byggepotten Røvern ligger på topp, og vi trekker med hele åtte røvertall på onsdag. Vi veit at det er endel i bygdene som har vridd seg vannrett fordi de ikke har kunnet delta fordi de ikke har fått inn FM-signalene. Det har vært nettradio tilgjengelig, men ikke alle er gode på å få inn radio via internett. Men nå skal det være mulig. Jeg har sørget for å legge ut ekstra bonger i bygdene, lover Næset.

I god tid før bingoen onsdag var altså senderen igang igjen, men utfordringen er likevel ikke over. Det er en midlertidig løsning som har fått signalene igang.

– Det er en midlertidig løsning ja. Senderen ligger fortsatt nede, og vi har fått midlertid montert antenner i noe som ikke er en løsning på lang sikt, sier redaktør Ole Jon Tveito.

– Vi har fått tilgang til en ny mast, men det tar tid, og planlegging, ikke minst med fundament. Så den jobben vil vi ta seinere i høst, sier Tveito, som takker Jan Årlid fra Rauland Elektriske AS som har funnet en midlertidig løsning.

– med hjelp av Erling Zapffe og Jan Roger Næset har de fått oss på lufta i bygden, og Jan Roger har hatt en kjørerunde oppi bygdom for å sjekke signaler mens de holt på. Vi var på en befaring og fant ut at det burde være mulig å få sendere og antenner igang på en midlertidig måte, sier en fornøyd redaktør.

– Vi er ikke sikre på at absolutt alle har like god dekning, men vi tror det, iallefall de som har lyttet på 107, mens 105 kan kanskje være bittelitt redusert, men det veit vi ikke. Og det er veldig velkomment at Røvern ikke har gått. Det gjør at alle som vil har sjansen nå, uansett hvor de bor og hvilke venner de har, ler Tveito.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia