fbpx

Sender MGP-heiere lokalt fra Rjukanhuset på lørdag

Radio Rjukan15. januar 20214min
MGP - Jorn

Når Jørn Lande går på live i Telenor arena lørdag kveld i beste sendetid på NRK er det uten publikum, men en liten gjeng som skal inn direkte på TV fra Rjukanhuset for å støtte sin store MGP-favoritt.

– Nå har vi rigget til i Rjukanhuset, og vi hadde prøve med NRK i går kveld, forteller kultursjef Marit Kvitne, som håper på at mange følger med og stemmer på Rjukans håp i Melodi Grand Prix, Jørn Lande lørdag. Det er delfinale lørdag og Jørn er med, og kun en av fire artister går videre til finalen – så det er viktig at her må det stemmes på Jorn om han skal gå videre til finalen, sier en entusiastisk kultursjef Marit Kvitne.

Kulturkontoret har lagt seg i selen for at Rjukan skal markere seg på direkten lørdag kveld. Siden ikke det er publikum tilstede under delfinalen skal NRK i stedet ha livesending fra artistenes hjemsted, og da med supportergjeng.

– I samarbeid med NRK, Tinn kommune og Per Oddvar Andersen er det nå stelt i stand til livesending i morgen fra Rjukanhuset – som for øvrig er den aller første scenen som Jørn Lande stod på sammen med sin far som 9-åring. Scenen har vi dekorert som en stue pyntet til MGP fest, forteller kultursjefen.

– Vi hadde test med kamera og lyd i går kveld med NRK, og det blir generalprøve lørdag cirka klokke 16, forteller Kvitne.
Kultursjefen røper også programmet som ikke engang Jørn har fått vite så langt:

– Programmet vi har fått fra NRK ser slik ut:
«Du/dere skal inn to eller tre ganger i løpet av sendingen:
1. Først i begynnelsen av sendingen der vi skal se dere vinke inn i kameraet.
2. Rett etter opptredenen til artisten dere heier på. Da skal vi se dere juble og klappe så mye dere kan, før du (i vårt tilfelle blir det da Øystein Haugan) skal prate med en programleder i cirka ett minutt. Da lurer vi først og fremst på hva dere syntes om opptredenen vi akkurat har sett. Da snakker vi med en av dere, men de andre kan være i bakgrunnen og lage liv! Plakater er fint om dere vil ha det.
3. Dersom deres artist har gått videre til gullduell tar vi dere inn kjapt etter opptreden nummer to (kun klapping og jubling) og muligens en raskt kommentar rett før vi kårer vinner på slutten av programmet.»

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia