fbpx

Samler lopper hver tirsdag

Radio Rjukan30. juni 20169min
loppis2016-2_21fe

""Radio Rjukan har vært i Ballionghallen og sett på stablene som er kommet inn. alt er sirlig pakket, og det er umulig å se noe annet enn at møblene som er kommet inn er av høy kvalitet.
– Det blir stort loppemarked i år også, ingen tvil om det, sier John Ausland og Magne Langeland i den humanitære klubben som nå arrangerer stort loppemarked i Ballonghallen for 3. gang.
De to foregående årene har inntektene blitt 100.000 kroner som igjen går ut til gode lokale formål i etterkant.

Lions Club Rjukan driver nå loppemarkedet selv.
– De to foregående år har Røde Kors vært med, men de har nok av andre ting på sommeren, og har takket nei til å bli med for at ikke belastningen på de frivillige skal bli for stor, sier Langeland, som ikke ser det som noe problem, dreven kremmer som han er.
– Dette fikser vi fint, har vi funnet ut av, ikke minst fordi mange i klubben setter av tid og ikke minst litt krefter! Det er ikke fritt for at endel møbler veier litt.

Men skal det bli suksess, må loppene strømme til! I fjor og i forfjor ble det hele en stor begivenhet, og man har valgt samme helga, dvs. midt i august, lørdag 13. og søndag 14. august, like før skolestart.

Hver tirsdag blir det innsamling av lopper i Ballonghallen, det enorme røde trebygget ved ved Røde Kors-huset på Granli.
– Det er bare å møte opp hver tirsdag fra klokka 17 til 19. Vi er tilstede å tar imot. Dersom det er noen som trenger hjelp til å tømme dødsbo og som skal nedtrappe møbelbruken pga. flytting, så går det an å ringe å avtale noe annet utenom, sier John  Ausland, som eier bygget som gir muligheten, Ballonghallen.
Han er følgelig også en av primusene for selve arerangementet, der hele Lions er med å hjelper til.

Loppemarkedet tjener mange gode hensiker.
– En ting er gjenbruk og dermed miljøvennlighet. Noe annet er at alle penga går tilbake til gode allmennyttige lokale prosjekter, særlig retta mot barn, unge og eldre i Tinn. Det tredje er at vi hjelper mange eldre som skal flytte fra hus over i mindre leiligheter, eller noen som skal rydde opp i dødsbo. Og det fjerde er jo at vi gleder mange som kanskje ikke har så god råd, med topp varer til en svørt snill pris. Og som ikke det er nok, så er det jo morro i tillegg, selv om det også er endel jobb. Vi blir enda bedre sammensveisa, og møter så mye positive og blide mennesker, ikke minst på loppemarkedshelga, som i år er 14. og 14. august, sier Ausland, som hadde idéen med å dra igjen loppemarkedet.
Lions har drevet loppemarked på Rjukan tidligere, på 70-og 80-tallet, men nå er altså tradisjonen tilbake.
I mellomtida var loppemarkedene på Våer en sterk tradisjon, men det er nå mange år siden sist. De siste årene har det vært loppemarkled på Lurheim til store økonomisk suksess. Men ting tyder på at loppemarkedet i ballonghallen slår disse i størrelse, hvis det blir suksess også i år.

Ballonghallen er fyllt med store gjenstander som vinterlagres, og først når man kommer ut i mai er det plass til å lagre til loppemarked.
– Noen har vært på oss tidligere, men det er først nå vi er klare til å ta imot, nå som det er flyttet ut til en ny sommersesong endel av det som er her, sier Ausland, som opplyser at de som trenger andre leveringsløsninger enn å komme på tirsdager, kan ringe ham for avtale på tlf. 91145081.

""Lions er verdens største humanitære hjelpeorganisasjon med 1,4 millioner medlemmer over hele verden. Klubben på Rjukan teller 25 medlemmer som samler inn hundre tusen til gode formål i og utenfor Tinn.

– Inntektene fra årets loppemarked går som vanlig til gode lokale formål, så ikke bare må folk komme og handle i august, men de får tømme huset for gjenstander de ikke lenger bruker eller verdsetter like mye som en ny eier vil gjøre, sier Ausland.

Vi tar imot alt, også klær, men ikke gamle hvitevarer, mener det nesten ubrukt, sier vi ja, sier Ausland, som håper det kommer inn like mye bra som ifjor.
Loppemarkedet kan bli starten på en ny tradisjon.

Det er nå vi har den endelige testen, nå på tredje året. Er det marked for et slikt loppemarked på Rjukan hvert år, eller må det være sjeldnere, sier Ausland.
Ting tyder på at det blir nok i år også.
– Det er bittelitt mindre i år enn på samme tid i fjor, men det skal ikke mer enn et par lass til før vi er helt ajour, sier Ausland,  som ser at det lokale kjøpe-, selge- og byttemarkedet på internett tar unna en god del slikt salg.
– Men loppemarked er jo en begivenhet i seg selv også, så vi satser på at det er nok til å bli en tradisjon, sier Ausland.
– Årets loppemarked avgjør det. Det er jo endel jobb, men tjener vi penger til gode formål i år igjen, så blir det jo fristende å gjenta.

Fakta:
Innsamling hver tirsdag fra kl 17 til 19, samt i uka 8.-11. august  2016 i tida 18 til 20.
Lions Loppemarked Ballonghallen på Rjukan 13.-14. august 2016

Åpningstider: 11-17 
Auksjon søndager kl 12. 
Kafé og bodsalg.
Arrangør: Lions Club Rjukan og Rjukan.
Innlevering til loppemarkedet hver tirsdag kl 17 til 19.
og innlevering siste uka før loppemarkedet: Man – Tors 18-20.
Avtale om henting og levering utenom for de som ikke klarer å frakta ting selv: Tlf. 91145081

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia