fbpx

Rjukanleger nekter ulovlig skiftordning

Radio Rjukan4. mars 20153min
rjukansykehus6_c355

– Dette varslet ledelsen i Sykehuset Telemark allerede ifjor, og det sier seg selv at det er uakseptabelt, sier overlege Oddvar Øygarden.
– Vi kan ikke ha vakt i en uke i strekk og ta imot pasienter døgnet rundt. Det sier seg selv at det er uholdbart. Da må vi uten turnusleger redusere inntak slik at vi bare kan ta imot pasienter på dagtid fra klokka 8 til 17, sier Øygarden.
– Det at man ikke skulle ha turnusleger fra og med nå er besluttet av Sykehuset Telemark allerede ifjor, og konsekvensene burde være åpenbare for alle. Uten turnusleger i vakt, ingen døgnkontinerlig sykehusdrift.

Før helga meldte Øygarden til klinikksjef Per Urdahl at han ikke kunne forsvare å drive medisinsk akuttmottak hele døgnet ut måneden. Det er seks turnusleger som sluttet på Rjukan sykehus 1. mars. Nå er det bare en anestesilege, en turnuslege og Øygarden selv igjen på sykehuset.
– Ifølge kravet Sykehuset Telemark selv stiller til kvalitet ved aktuumottak, kan det heller ikke være akseptabelt, sier Øygarden.

Samtidig er det ikke opprettet en ny ambulanse med driftsstart fra 1. mars som også er blitt lovet fra sykehusledelsen i følge deres egen nedleggelsesplan for Rjukan sykehus.
Dette tilspisser stemningen mellom de ansatte og ledelsen til bristepunktet, ifølge ansatte ved sykehuset som Radio Rjukan har vøært i kontakt med.
Radio Rjukan har ikke lykkes å få kontakt med klinikksjef Per Urdal foreløpig, men han har uttalt seg til dagens RA.

Til RA sier klinikksjef Notodden – Rjukan Per Urdahl at legene burde kunne ta imot de pasientene som kommer kveld og natt, og dermed at legedekningen på Rjukan sykehus ikke strider imot kravet til akuttmottak.
Nå vil de prøve å få opp turnusleger fra Notodden til Rjukan i løpet av uka.

Foreløpig er det denne uke bare mulig å ta innleggelser på dagtid.
I nedleggelsesplanen for Rjukan sykehus er det forutsatt det man kaller et "godt dagsykehus" på Rjukan uten akuttfunksjkon, noe som ikke er definert som noe i norsk helsevesen hittil.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia