fbpx

Rjukan Vel tok elveskråninga

Radio Rjukan19. oktober 20174min
rjukanvelrydding-2_e58d

""Nok en gang møtte mange, nesten like mange som sist, til den andre og siste høstdugnaden i prosjektet som midlertidig har fått navnet Rjukan Vel, som består av engasjerte som tar sikte på å bidra til en penere Rjukan by.

Som en kontrast kan vi se at det gjenstår et område nærmere Bråvollparken, som foreløpig ikke er tatt. Men det blir tatt tidlig på våren, skal vi tro Åshild Langeland.

– Jeg hadde egentlig ikke regna med at det ville komme noen når det var så dårlig vær, og det var bare et par som meldte på forhånd at de kom, men jammen troppa det ikke opp en solid gjeng ivrige, og mange som ikke var med sist, sier Åshild Langeland i Rjukan frivilligsentral.

Det ble ryddet i området i de bratte elveskråningene, og noen tok for seg busk og kratt mellom Storgata og Skriugata, to steder som iløpet av et par timer før det ble for mørkt fikk fjernet mye buskas.

– Vi skal møtes i løpet av vinteren, men først skal det defineres områder der det må gjøres innsats, i samarbeid med Tinn kommune og andre grunneiere.
Det må settes opp en slags plan over hvor det er behov for ekstra innsats av frivillige, hvor noen borettslag eller andre skal få ansvar, og slike ting, så det er mye å avklare. Vi veit ikke hvilken form dette får, men målet er en kombinasjon av kommune, de som jobber for Rjukanlys, private bedriftsinitiativ og frivillig innsats. Hvordan organiseringen skal skje må også avklares, sier Langeland, som har stor tro på at dette blir bra.

– Det er kraftig vilje blant mange, og folk brenner for en penere by, så dette har jeg tro på, sier Langeland, som ber om innspill til områder som trenger innsats til våren.
Hun har allerede en rekke områder på blokka, men regner med at flere vil komme til.
– Når vi har de områdene klare, så kan vi finne ut eierskap, og komme i dialog, sier Langeland.
Det er også klare meninger fra de engasjerte bybeboere om at byen må blomster-beplantes mye bedre igjen fra neste sommer. Det er også spørsmål om hvordan andre ting enn busk, kratt og mose skal løses. 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia