fbpx

Rjukan stasjon klar for sommertrafikken med ny asfalt

Radio Rjukan16. juni 20222min
rjukan stasjon

Nå fremstår Rjukan stasjon ikke bare nyoppusset, nå har også perrongen fått ny asfalt. En oppgradering som får et område som har sett rimelig slitt ut i flere årtider. Asfalten hadde smuldret, men nå fremstår perrongen av helt ypperste klasse.
Det er gjort en så pen jobb at det er både stasjonen og asfaltleggerne i NCC til ære.

Rjukan stasjon er da klar for kommende ukes sesongåpning med togkjøring. Det skal være en svært aktiv sommer på Rjukan stasjon, som blir ny base for Norsk Industriarbeidermuseum ned ei Rjukan for alvor denne sommeren. Det er slik at alle som skal opp til Vemork for å besøke Norsk industriarbeidermuseum og deri innbefattet det nye Tungtvannsskjellermuséet i sommer, må sette fra seg bilen i sentrum, eller i Næringsparken, for så å ta skyttelbuss opp til Vemork.

– Togene begynner også å kjøre til uka, tirsdag og torsdag, og nå skal det asfalteres, sier Einar Gabrielsen som var tilstede da NCC troppet opp for å starte på jobben.

Og da når togene begynner å gå blir det for passasjerene å gå på helt nylagt asfalt på hele perrongen på Rjukan stasjon, samt at det er flekkasfaltert også i områder foran Rjukan stasjon.

At Rjukan stasjon er mer enn jernbanestasjon er kanskje verdt å nevne. For i andre etasje har stasjonsmesterboligen siden juni 1992 vært åsted for Tinns lokalradio Radio Rjukan, angivelig verdens eneste radiostasjon med egen plattform.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia