fbpx

Rjukan medisinske senter og det framtidige helse- og omsorgstilbudet opp på folkemøte ikveld

Radio Rjukan13. juni 20173min
eldreshus_c547

– Vi er i en prosess om en ny helse og omrsorgsplan, og det er endel diskusjon om hvordan vi skal gå videre, om vi hvordan vi skal samlokalisamlokalise og hvor, sier rådmann Rune Lødøen.

– Det er flere alternativer som diskuteres, bl.a. om Rjukan sykehus skal være en del av det framtidige helsetilbudet i kommunen, sier Lødøen.

– Vi ønsker å informere om hva slags alternativer og mulighetsrom som ligger i dette, før 22. juni. Da skal kommunestyret ta opp saken til behandling, men har altså bedt om at det holdes et åpent møte som forteller om om alternativene, sier Lødøen.

– Venter du å få innspill?

– Ja, vi vil gå igjennom administrasjonens alternativer, og det blir også en mulighet til å komme med tilbakemeldinger og innspill, sier Lødøen.

Konseptet for Rjukan medisinske senter skal presenteres ved prosjektlederen gjennom fra Rjukan Næringsutvikling, Erik Normann. Også her åpnes det for spørsmål og kommentarer

– Det er nyttig at folk blir kjent med alternativene, og at kommunestyret får tilbakemeldinger når de skal ta stilling til saken. Innspill fram mot kommunestyremøtet kan være viktige, sier Lødøen.
– Signaler som kommer i møtet er én ting, men så er det en politisk prosess. Det er kort tid, men saken har vært diskutert i lengre tid, sier Lødøen.

– Vi ser at eldrebølgen treffer Tinn i 2023, og da bør vi ha en plan på hvordan omsorgen skal bygges ut i god tid.
Vi driver på 4 ulike plasser og det koster veldig mye. Vi må vurdere andre måter å bruke midlene på.
Alternativer til sykehjemsplass, er viktig. Mange eldre ønsker ¨å bo lenger hjemme, og der må vi videreutvikle løsninger ved hjelp av velferdsteknologien.

Møter er klokka 18 på onsdag 14. juni.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia