fbpx

Per Anders Oksum ut av Helse SørØst

Radio Rjukan12. januar 20163min

Per Anders Oksum fra Porsgrunn har vært styreleder de siste fire årene har ikke fått fornyet tillit som styreleder.  

Ny styreleder i Helse Sør-Øst blir tidligere fylkesmann i Vest-Agder, Ann Kristin Olsen. Som nestleder i styret kommer Anne Cathrine Frøstrup, som er sjef for Kartverket. Anne Cathrine Frøstrup er opprinnelig fra Skien, og ble i 2006 utnevnt til styreleder for det som den gang var Helse Sør og var den gang den andre kvinnelige lederen for helseforetakene. Hun er utdannet jurist og har blant annet vært lagdommer i Skien.

Som styremedlemmer er oppnevnt blant annet Sigrun Vågeng, som måtte gå fra jobb som direktør i KS, men nå er sjef for NAV. Andre styremedlemmer er Truls Velgaard, Eyolf Bakke, Bernadette Kumar og Geir Nilsen.

– Det er ingen dramatikk i dette, jeg har sittet i fire år, sier Per Anders Oksum til TA.
– Det er helt udramatisk og jeg er komfortabel med det som har skjedd. Det har vært fire spennende år, der jeg har hatt tre forskjellige statsråder å forholde meg til og tre forskjellige direktører. Men vi har fått til gode resultater. Da jeg kom inn som styreleder for fire år siden hadde vi et underskudd på 500 millioner kroner. Resultatet for 2015 ser ut til å bli et overskudd på mellom 1,1 og 1,2 milliarder kroner. Dette er penger som går tilbake til helseforetakene, sier Oksum.
– Vi har også fått ned ventetiden, og ser ut til at den nå går under 65 dager, noe som er veldig bra, sier han.

Helseminister Bent Høie ville ha flere kvinner inn som styreledere i helseforetakene når han denne gangen skulle utnevnte nye styrer, ifølge TA..

Les hele saken i TA

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia