fbpx

Opprydding igang etter Mannheimen-brannen

Radio Rjukan23. mars 20172min
mannheimen-etter-1_74d7

""Kriminalteknikerne har gjort seg ferdig med å undersøke hva som kan være brannårsaken til den voldsomme brannen i de øverste etasjene i Mandheimen statlige asylmottak natt til nyttårsaften.
De branntekniske eksperter som kom fra Oslo og Grenland har hatt en krevende jobb med å gå gjennom bygget, og spesielt der brannen oppstod i 4. etasje i bygget, angivelig i nærheten av et vaskerom der.
De har undersøkt branntomta i flere uker.

Torsdag var opprydningsarbeidet kommet langt allerede, ved hjelp av en storkran, og en lang rekke kontainere som var stilt opp, for avhenting av brannavfallet. Det er alt over 4. etasje som nå havner i kontainere, samt andre ting i nedover i bygget som har fått ""vannskader.

Nå skal det forfattes en rapport før eieren Tinn kommune håper å få vite brannårsaken. uansett vil årsaken ikke påvirke forsikringsoppgjøret, har kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm bekreftet overfor Radio Rjukan etter at KLP Forsikring var på befaring.

Bygget skal bygges opp igjen og utvendig tilbakeføres slik det fremstod opprinnelig. 
Nå er bygget ikke lenger asylmottak, og får navnet Mannheimen, slik det fredede bygget står listet hos Riksantikvaren.
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia