fbpx

Opprettholder elektro på Rjukan

Radio Rjukan5. november 20155min
rjukan-vgs-hoest-1_5070

Hovedutvalget for kompetanse i fylkeskommunen gikk idag inn for å beholde elektrolinja 1. og 2. år ved Rjukan videregående skole.Dermed er tilbudet etter alt å dømme reddet.
Saken har skapt storm i Tinn, etter at det bare er måneder siden et tilsvarende forsløag i planen for strukturen fram til 2020 foreslo det samme, og ble enstemmig nedstemt. 

Forslaget ble framlagt på vegne av flertallskoalisjonen Ap, krF og SV under hovedutvalgets møte på Norsjø Hotell torsdag formiddag.  I forslaget heter det at hovedutvalget ser det framtidige behovet for elektrokompetanse på Rjukan. Samtidig ser hovedutvalget utfordringene med fem utdanningsprogram på en relativt liten skole. 
Flertallet går for å beholde elektro på Rjukan, men ønsker å se på muligehten for å avvikle Teknikk og industriell produksjon, da de mener at elevgrunnlaget ikke er stort nok for fem linjer på Rjukan. 
Opposisjonen vil beholde elektro og ikke gjøre andre endringer på Rjukan.
Saken skal imidlertid opp til endelig vedtak i fylkestinget i desember, før beslutningen er endelig.

Flertallet i hovedutvalget vedtok istedet å legge ned den minste videregående skolen, Seljord videregående skole, som siden ifjor er blitt underlagt Vest-Telemark videregående i Dalen etter strukturgjennomgangen.
Flertallet i utvalget har i tillegg besluttet andre tiltak som skiller seg fra fylkesrådmsannens forslag.

Utvalget ber om et forslag, hvor en klasse idrett, og en klasse medier og kommunikasjon blir værende på Porsgrunn vgs., mens resten samles på Hjalmar Johansen i Skien.

De vil i tillegg utrede muligheten for å fremskynde utbyggingen av en ny videregående skole i Bamble, for å kunne legge ned Croftholmen tidligere enn planlagt.
Samtidig går flertallet inn for å se på muligheten for å legge en linje med service og samferdsel på skolen på Dalen.

– Det er ikke noe ønskesituasjon (Red. anm.: å legge ned Seljord), men den økonomiske situasjonen krever at vi tar grep. Seljord videregående er en liten skole, med et lite elevgrunnlag, sier utvalgsleder Maja Foss Five fra Arbeiderpartiet til NRK.

– Kjernevirksomheten til fylkeskommunen er å drive videregående opplæring. Jeg er skuffet over at forslaget fra administrasjonen ikke følger politikerne sine signal fra forrige periode, om å la strukturen ligge, sier Seljord-ordfører Kjartan Haugan fra Ap, som ikke er overrasket over beslutningen.

Han gir allikevel ikke opp kampen om å bevare den videregående skolen i Seljord.
– Nå skal denne saken behandles i partiene før Fylkestinget tar stilling til saken i desember. Da håper, og tror jeg, at man kommer til en annen konklusjon enn det utvalget har gjort, sier Haugan.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia