fbpx

Økende skogbrannfare og væromslag i vente

Kyrre Dahl19. april 20212min
termometersommer
Termometer plussgrader - Foto: Pixabay

Det er all grunn til å nyte finværet, for det kommer ikke til å vare. Samtidig er det nå sendt ut farevarsel om skogbrannfare. 

Meterologisk institutt har sendt ut gult farevarsel som gjelder skogbrannfare. Det er lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder østafjells inntil det kommer nedbør av betydning. De anbefaler å være forsiktig med åpen ild. Vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt.

Samtidig er det meldt om uvanlig varmt og solrikt vær for årstiden, men det varer ikke lenge. Ifølge Yr er det ventet opp mot 16 grader på Rjukan i dag og i morgen, tirsdag, med strålende sol fra en skyfri himmel.

Allerede onsdag blir det veldig annerledes. Temperaturene kommer neppe over 6 plussgrader resten av uka og på nattestid kommer minusgradene tilbake, ned mot minus 4.

De fleste dagene blir det delvis skyet oppholdsvær, så ikke så aller verst i solveggen med andre ord.

Men onsdag er det meldt ruskevær, med regn og noen middels kraftige til kraftige vindkast. Du skal ikke så veldig høyt opp før denne nedbøren kommer som snø, men det er ikke meldt om mer enn noen centimeter. Forhåpentligvis nok til å redusere skogbrannfaren.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia